Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Η επεξεργασία αργού του Φεβρουαρίου των ινδικών διυλιστηρίων παραμένει αυξημένη εν μέσω ισχυρής ζήτησης

 





Η επεξεργασία αργού πετρελαίου των ινδικών διυλιστηρίων παρέμεινε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με προσωρινά κυβερνητικά στοιχεία την Τετάρτη, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση στον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα και καταναλωτή..

πετρελαίου στον κόσμο.

Η απόδοση του διυλιστηρίου ήταν 2% υψηλότερη από έτος σε έτος στα 5,46 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (20,85 εκατομμύρια τόνοι) τον Φεβρουάριο. Η διακίνηση διαμορφώθηκε στα 5,39 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (22,80 εκατομμύρια τόνοι) τον Ιανουάριο.

Το αργό πετρέλαιο που επεξεργαζόταν σε εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) σε όρους, λαμβάνοντας υπόψη τις λιγότερες ημέρες τον Φεβρουάριο, ήταν το υψηλότερο από τα αρχεία του Reuters που χρονολογούνται από το 2009.

Η ζήτηση καυσίμων της Ινδίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 24 ετών τον Φεβρουάριο, με τη βιομηχανική δραστηριότητα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας να ενισχύεται από το φθηνό ρωσικό πετρέλαιο.

Τον Φεβρουάριο, η Ρωσία έσφιξε τη λαβή της στην αγορά πετρελαίου της Ινδίας, ενώ έστειλε το μερίδιο του αφρικανικού αργού πετρελαίου στις συνολικές εισαγωγές αργού πετρελαίου της Ινδίας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 22 ετών.

Εν τω μεταξύ, η ινδική Bank of Baroda (BOB.NS) σταμάτησε να εκκαθαρίζει τις πληρωμές για το ρωσικό πετρέλαιο που πωλείται πάνω από το ανώτατο όριο τιμής που ορίστηκε από τη Δύση από αυτόν τον μήνα, είπαν τρεις πηγές με άμεση γνώση του θέματος, μια κίνηση που θα μπορούσε να επισπεύσει τη μετάβαση σε συναλλαγή με ρουπία μηχανισμός.

Η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 1,9% στα 2,65 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε ετήσια βάση, ενώ η παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε σχεδόν 5% σε ετήσια βάση στους 2,16 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Ινδία μείωσε τον απροσδόκητο φόρο της στο αργό πετρέλαιο στο μηδέν, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης την Τρίτη.

Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου