Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Τα έσοδα της Vitol εκτοξεύτηκαν κατά 80% το 2022




 Ο ελβετικός κολοσσός εμπορευμάτων εμπορευμάτων Vitol ανέφερε έσοδα 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022, αύξηση 80% από έτος σε έτος, κυρίως χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου πέρυσι χάρη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην..

απάντηση των δυτικών κυρώσεων. Συνολικά, η Vitol παρέδωσε 7,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως αργού και προϊόντων αργού πετρελαίου το 2022, και ενώ αυτό ήταν χαμηλότερο από τις παραδόσεις του 2021 των 7,6 εκατομμυρίων bpd, οι τιμές εξακολουθούσαν να οδήγησαν σε άνοδο 80% στα έσοδα. Όπως αναφέρει το Reuters , η Vitol αναμένει αύξηση της ζήτησης κατά 2 εκατομμύρια bpd για φέτος, λαμβάνοντας υπόψη την κινεζική οικονομική ανάκαμψη και τη ζήτηση και τα αεροπορικά ταξίδια.

Επίσης τη Δευτέρα, το hedge fund Citadel με έδρα τις ΗΠΑ προειδοποίησε για αυστηρότερη πιστωτική κατάσταση εν μέσω της συνεχιζόμενης τραπεζικής κρίσης, αλλά είπε ότι δεν πιστεύει ότι αυτή η κρίση θα οδηγήσει σε κάποια σημαντική, διαρκή πτώση των τιμών των εμπορευμάτων. Μιλώντας στο Reuters , ο επικεφαλής εμπορευμάτων της Citadel, Sebastian Barrack, είπε ότι ενώ « η άμεση απάντηση θα είναι η αυστηροποίηση των κανονισμών και οι υψηλότεροι δείκτες κεφαλαίου, που θα μειώσουν την ταχύτητα του δανεισμού, ο κίνδυνος δεν είναι συστημικός σε αυτό το σημείο. Πολλά δάνεια σε εμπορεύματα καλύπτονται από εξασφαλίσεις, επομένως δεν θα υπάρξει σημαντική επίπτωση." Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατέγραψαν χαμηλότερα τη Δευτέρα καθώς η Credit Suisse

Οι μετοχές έπεσαν σε ελεύθερη πτώση αφού η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει τον αντίπαλό της για 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την παγκόσμια αγορά. Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν περίπου 60% νωρίς τη Δευτέρα, καθώς οι traders μείωσαν τις θέσεις αγοράς εν μέσω της τραπεζικής αναταραχής της περασμένης εβδομάδας. 

Την Κυριακή, η Goldman Sachs , η οποία εδώ και πολύ καιρό είναι ένας από τους πιο ειλικρινείς ταύρους του πετρελαίου, δήλωσε ότι δεν βλέπει πλέον το πετρέλαιο να φτάνει τα 100 δολάρια φέτος, όπως είχε προβλέψει νωρίτερα. Η Goldman έχει τώρα τιμή 94 $ στο αργό. 


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου