Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Η εταιρεία πετρελαίου του Κουβέιτ κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από χερσαία πετρελαιοκηλίδα

 



Η Kuwait Oil Company, η κρατική εταιρεία ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του ΟΠΕΚ, κήρυξε τη Δευτέρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από πετρελαιοκηλίδα στην ξηρά.

Κανείς δεν τραυματίστηκε και η..

παραγωγή πετρελαίου δεν διακόπηκε μετά το συμβάν, ανέφερε η εταιρεία σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαρροή πετρελαίου σημειώθηκε στα δυτικά της χώρας, ανακοίνωσε η Kuwait Oil Company.

Η εφημερίδα Al Rai του Κουβέιτ δημοσίευσε μια φωτογραφία πετρελαίου που αναβλύζει από πετρελαιοπηγή, λέγοντας επίσης ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή καμία διακοπή στην παραγωγή.

Δεν έχουν αναφερθεί τοξικές αναθυμιάσεις, επίσης, όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κουσάι αλ-Αμερ.

Η διαρροή «συνέβη στην ξηρά, αλλά όχι σε κατοικημένη περιοχή», είπε αργότερα ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά αρνήθηκε να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία της διαρροής.

Η Kuwait Oil Company έχει ήδη στείλει ομάδες έκτακτης ανάγκης για να προσδιορίσουν την πηγή της διαρροής και να περιορίσουν τη πετρελαιοκηλίδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Προηγουμένως, η εταιρεία ανέφερε πετρελαιοκηλίδες από τα κοιτάσματα που λειτουργεί το 2016 και το 2020.

Το Κουβέιτ, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του ΟΠΕΚ, αντλεί περίπου 2,7 εκατομμύρια βαρέλια ανά (bpd) αργού πετρελαίου. Με παραγωγή 2,683 εκατ. bpd τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις δευτερεύουσες πηγές του ΟΠΕΚ, το Κουβέιτ είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ μετά τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Το Κουβέιτ, μαζί με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι μία από τις λίγες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες που στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγικής του ικανότητας πετρελαίου. Το Κουβέιτ έχει σχέδιο να αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα στα 4,75 εκατομμύρια bpd έως το 2040.

Ο Scott Sheffield, Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου παραγωγού σχιστόλιθου καθαρού παιχνιδιού, της Pioneer Natural Resources, είπε στους Financial Times στο περιθώριο του CERAWeek νωρίτερα αυτόν τον μήνα: «Νομίζω ότι οι υπεύθυνοι τώρα είναι τρεις χώρες — και θα είναι σε χρεώστε τα επόμενα 25 χρόνια». «Πρώτη η Σαουδική Αραβία, δεύτερη η ΗΑΕ, τρίτη το Κουβέιτ».


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου