Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Shell: Δεν είναι υγιές το να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου

 





Το νέο αφεντικό της Shell είπε ότι το να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στους καταναλωτές, επαναλαμβάνοντας την στροφή άλλων μεγάλων παραγωγών ενέργειας προς τα ορυκτά καύσιμα και την ενεργειακή..

ασφάλεια.

"Είμαι σταθερός στην άποψη ότι ο κόσμος θα χρειάζεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο για πολύ καιρό ακόμη", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Wael Sawan, σε συνέντευξή του στο Times Radio την Παρασκευή. "Ως εκ τούτου, η μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν είναι υγιής".

Η BP δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επιβραδύνει τη σχεδιαζόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου προκειμένου να εγγυηθεί την αξιοπιστία του ενεργειακού εφοδιασμού μετά τη διακοπή που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

"Έχουμε δει φυσικά μέχρι το 2022 το πόσο εύθραυστο είναι το ενεργειακό σύστημα", είπε ο Sawan. "Το να βλέπεις τις τιμές να αρχίζουν να εκτοξεύονται, δεν είναι κάτι το υγιές για κανέναν, ιδιαιτέρως για τους καταναλωτές"


Από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου