Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

«Βουτιά» για τις Τιμές του Πετρελαίου Λόγω Αύξησης Αποθεμάτων στις ΗΠΑ

 





Αυξήθηκαν κατά 3,262 εκατ. βαρέλια τα στρατηγικά αποθέματα αργού πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API), έναντι εκτιμήσεων για μείωση κατά 1,448 εκατομμύρια βαρέλια, με την συνολική αύξηση από την αρχή του έτους να ξεπερνά..

  πλέον τα 59 εκατομμύρια βαρέλια.

Παράλληλα, η παραγωγή αργού πετρελαίου της χώρας παρέμεινε στα 12,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαρτίου και είναι τώρα 900.000 βαρέλια ημερησίως χαμηλότερη από την μέγιστη παραγωγή που καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2020, αλλά και 600.000 βαρέλια ημερησίως υψηλότερη από την αντίστοιχη χρονική περίοδο, πέρυσι.

Η είδηση είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές Ήδη. Από το πρωί σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου, το Brent, το διεθνές benchmark διαπραγματεύεται κάτω από τα επίπεδα των 75 δολαρίων το βαρέλι, ενώ η αμερικανική ποικιλία WTI διαπραγματεύεται στα όρια των 69 δολαρίων το βαρέλι.

Επίσης, τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,09 εκατ. βαρέλια, αφού τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν ότι τα αποθέματα καυσίμων υποχώρησαν κατά  4,587 εκατ. βαρέλια. Παράλληλα, τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν κατά 1,84 εκατ. βαρέλια,  μετά τη μείωσή τους κατά 2,886 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το GasBuddy έδειξαν ότι η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε κατά 7% το περασμένο διήμερο, σε σύγκριση με τους μέσους όρους των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων και τα υψηλότερα επίπεδά τους από τις 25 Σεπτεμβρίου 2022.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου