Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Αυξάνεται η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ

 



Η ζήτηση βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 1,7% την περασμένη εβδομάδα και ήταν επίσης 3,7% υψηλότερη από τον κινητό μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων, ανέφερε η GasBuddy, σύμφωνα με..

το Reuters .

«Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ δεν αυξανόταν μόνο κάθε μέρα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και πάνω από τον μέσο όρο των τεσσάρων εβδομάδων», δήλωσε ο επικεφαλής ανάλυσης πετρελαίου της GasBuddy, Πάτρικ Ντε Χάαν, σε tweet.

Είναι ενδιαφέρον ότι η ζήτηση φαίνεται να αυξάνεται ενώ οι τιμές είναι επίσης σε άνοδο. Ωστόσο, ήταν πολύ χαμηλότερα από τις περσινές κορυφές στις αρχές του καλοκαιριού, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να αυξάνονται από 2,32 $ ανά γαλόνι στις 3 Φεβρουαρίου σε 2,50 $ ανά γαλόνι στις 10 Φεβρουαρίου.

Ενώ η ζήτηση μπορεί να αυξηθεί βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα υπάρχουν προσδοκίες για πτώση. Αυτό θα προκληθεί από τη μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου και τη λιγότερη χρήση αυτοκινήτου, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να εργάζονται από το σπίτι. Η αυξανόμενη υιοθέτηση EV θα υπονομεύσει επίσης τη ζήτηση βενζίνης, σύμφωνα με έκθεση των Financial Times .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανάλωναν κατά μέσο όρο 8,78 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης πέρυσι, ποσοστό που ήταν 6% χαμηλότερο από το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί πριν από την πανδημία. Η βενζίνη που πωλείται στην αγορά των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει το 9% της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου, σημειώνει η έκθεση.

Εν τω μεταξύ, η τιμή της βενζίνης σημείωσε την πρώτη εβδομαδιαία πτώση της πριν από δύο εβδομάδες, κατά μέσο όρο 3,44 $ ανά γαλόνι στις 5 Φεβρουαρίου . Αυτό μειώθηκε κατά 4,4 σεντς από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αυξήθηκε κατά 17,5 σεντς σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με την έκθεση.

Η αύξηση της ζήτησης για βενζίνη, εάν διατηρηθεί, θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση της ανησυχίας για το άμεσο μέλλον της ζήτησης πετρελαίου στον μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο, καθώς η αγορά επεξεργάζεται την αυξανόμενη προοπτική ύφεσης.

Αν και τα στοιχεία των δεικτών φαίνεται να είναι αντιφατικά, οι περισσότεροι σχολιαστές από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο εμφανίζονται ομόφωνοι στις προσδοκίες τους για οικονομική επιβράδυνση. Το ερώτημα δεν φαίνεται να είναι αν αλλά πότε θα εκδηλωθεί ύφεση


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου