Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Οι ΗΠΑ θα λάβουν 3 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας τον Φεβρουάριο

 



Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε καλό δρόμο να λάβουν σχεδόν 3 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με ναυτιλιακά έγγραφα που είδε το Reuters.

Η Chevron είναι σε καλό δρόμο να..

αποστέλλει 100.000 βαρέλια αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέρος άδειας που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ που της δίνει περιορισμένο πάσο για τη μεταφορά πετρελαίου που έχει επιβληθεί, μετά από τριετή απαγόρευση.

Από τότε που απέκτησε την άδειά της, η Chevron εξήγαγε αργό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα για χρήση στο διυλιστήριο της Pascagoula του Μισισιπή και έχει πουλήσει μέρος στη Phillips 66 και τη Valero Energy, δείχνουν ναυτιλιακά έγγραφα — και οι δύο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την περιορισμένη άδεια της Chevron, τα κέρδη από την πώληση πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου θα πήγαιναν στην αποπληρωμή του χρέους της PDVSA προς τη Chevron και όχι στην ενίσχυση των κερδών της κρατικής PDVSA.

 Το βαρύ αργό πετρέλαιο της Βενεζουέλας εκτιμάται από τα διυλιστήρια των ΗΠΑ, τα οποία, μέχρι πρόσφατα, προσέβλεπαν στο βαρύ αργό πετρέλαιο της Ρωσίας για να το αντικαταστήσουν. Τον Δεκέμβριο, αναφέρθηκε ότι πολλά διυλιστήρια χτυπούσαν τη Chevron για να πάρουν στα χέρια τους το σπάνιο αργό πετρέλαιο της Βενεζουέλας.

 Ενώ η Chevron είναι η μόνη εταιρεία πετρελαίου με έγκριση από τις ΗΠΑ για την εισαγωγή αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, άλλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου αναζητούν παρόμοια άδεια—συμπεριλαμβανομένων ξένων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου που απαιτούν δίκαιη μεταχείριση.

Η ConocoPhillips λέγεται επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες ως τρόπο αντιστάθμισης μέρους των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχει η Βενεζουέλα. Η ConocoPhillips έχει ήδη άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για να διαπραγματευτεί μια πιθανή ανάκτηση χρέους με την PDVSA.

Και άλλες εταιρείες, επίσης, προσπαθούν να επιστρέψουν στο κέρδος για να διαπραγματευτούν τα χρέη με την PDVSA, συμπεριλαμβανομένων των Repsol και En


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου