Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αναμένεται να φτάσουν σε υψηλό ρεκόρ το 2023

 



Η κινεζική επαναλειτουργία και τα νέα διυλιστήρια που έρχονται στο διαδίκτυο πρόκειται να αυξήσουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου στον κορυφαίο εισαγωγέα στον κόσμο σε επίπεδο ρεκόρ φέτος, είπαν σύμβουλοι του..

κλάδου στο Reuters .

Οι κινεζικές εισαγωγές αργού πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά μέσο όρο έως και τα 11,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) φέτος, αυξάνοντας κατά 500.000 bpd έως 1 εκατομμύριο bpd, σύμφωνα με τις Energy Aspects, FGE, S&P Global Commodity Insights και Wood Mackenzie.  

Αυτό θα αναστρέψει την πτώση του 2021 και του 2022 και θα ξεπεράσει το ρεκόρ των ετήσιων εισαγωγών αργού πετρελαίου κατά μέσο όρο 10,8 εκατομμυρίων bpd από το 2020. 

Η επαναλειτουργία της Κίνας θα οδηγήσει σε άλμα στη ζήτηση βενζίνης και καυσίμων αεροσκαφών, ενώ η ζήτηση ντίζελ αναμένεται επίσης να αυξηθεί λόγω της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης των κατασκευών υποδομών, σύμφωνα με αναλυτές από τις τέσσερις εταιρείες συμβούλων που ενημερώθηκαν από το Reuters.

Επιπλέον, τα κινεζικά διυλιστήρια αυξάνουν τα ποσοστά χρησιμοποίησης λόγω του χαμηλότερου κόστους αργού και της αύξησης της ζήτησης μετά την επαναλειτουργία, δήλωσε στο Reuters ένας κρατικός αξιωματούχος πετρελαίου.

Η Κίνα θα δει επίσης φέτος την έναρξη λειτουργίας δύο νέων διυλιστηρίων με συνδυασμένη δυναμικότητα επεξεργασίας 520.000 bpd αργού πετρελαίου, κάτι που θα αυξήσει επίσης τις εισαγωγές.

Οι αβεβαιότητες σχετικά με τις ποσοστώσεις εξαγωγής καυσίμων στο μέλλον είναι ένας παράγοντας που θολώνει τις προοπτικές, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια bpd φέτος, λόγω της αύξησης της κινεζικής κατανάλωσης μετά την επαναλειτουργία, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) καθώς αύξησε την εκτίμηση για την αύξηση της ζήτησης για το 2023 κατά 100.000 bpd από τις προβλέψεις του περασμένου μήνα. .

Η αναζωπύρωση της ζήτησης πετρελαίου της Κίνας –με ανάπτυξη που παρατηρείται στα 900.000 bpd φέτος– και η υπόλοιπη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια ανάπτυξη, δήλωσε ο IEA .

«Η Κίνα αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της προβλεπόμενης αύξησης κατά 2 mb/d φέτος, με τις γειτονικές χώρες επίσης να ωφεληθούν αφού το Πεκίνο εγκατέλειψε τις πολιτικές του για μηδενική Covid», ο IEA.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου