Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Η Petrobras ενισχύει την ασφάλεια στα διυλιστήρια μετά από απειλές

 





Η Petroleo Brasileiro SA ενίσχυσε την ασφάλεια στα διυλιστήρια της ως προληπτικό μέτρο μετά από απειλές κατά περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου εργοστασίου καυσίμων της Βραζιλίας, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της εταιρείας, μιλώντας υπό..

τον όρο της ανωνυμίας.

Οι απειλές εντοπίστηκαν από τη μονάδα πληροφοριών της Petrobras που παρακολουθούσε τις επικοινωνίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποστηρικτών του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου, ανέφεραν τα δύο άτομα.

Η ελεγχόμενη από το κράτος εταιρεία είπε το βράδυ της Κυριακής όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και τα διυλιστήρια λειτουργούσαν κανονικά.

«Η Petrobras λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα προληπτικά προστατευτικά μέτρα, ως τυπική διαδικασία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Οι απειλές κατά της Petrobras στόχευαν περιουσιακά στοιχεία όπως διυλιστήρια στο Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και τις πολιτείες Parana, ανέφερε ο λαός. Η Petrobras έχει εργατικό δυναμικό ιδιωτικής ασφάλειας 1.000 ατόμων και συνεργάζεται με την κρατική αστυνομία.

Ο υπουργός Ορυχείων και Ενέργειας της Βραζιλίας, Alexandre Silveira, δήλωσε ότι η προμήθεια καυσίμων της Βραζιλίας θα λειτουργήσει κανονικά, όπως και τα διυλιστήρια της χώρας.

«Πέρα από την παρακολούθηση της κατάστασης των διαμαρτυριών σε αυτές τις δομές, παραμένουμε σε εγρήγορση και σε συντονισμό με άλλα υπουργεία και κράτη για να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο, Κλαούντιο Κάστρο, δήλωσε στο Twitter ότι ανέπτυξε το Σάββατο την αστυνομία της πολιτείας και της πόλης για να ενισχύσει την ασφάλεια στο Reduc, το κύριο  διυλιστήριο της πολιτείας .

(Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου