Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Οι εισαγωγές ντίζελ και βενζίνης ΗΠΑ στην Ευρώπη θα φτάσουν σε υψηλό 2 ετών

 



Οι εισαγωγές ντίζελ και βενζίνης της Ευρώπης από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να φτάσουν σε υψηλό δύο ετών αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa.

Τον Δεκέμβριο, οι φορτώσεις της Ευρώπης στις..

ΗΠΑ για ντίζελ και πετρέλαιο έφτασαν τους 660.000 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa που επικαλείται η Argus. Ήταν το υψηλότερο ποσό που κατευθύνθηκε προς την Ευρώπη κάθε μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2020—και μια εντυπωσιακά υψηλή αύξηση 70% σε σχέση με τα φορτία που φορτώθηκαν τον Νοέμβριο. Η βιασύνη για την Ευρώπη να εφοδιαστεί με ντίζελ και βενζίνη έρχεται μόλις δύο μήνες πριν από την πλήρη απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα αργού πετρελαίου που πρόκειται να ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ήδη μάχονται με την πτώση των αποθεμάτων ντίζελ που είναι 14% κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας, οι αυξανόμενες ευρωπαϊκές εισαγωγές συγκρούστηκαν με διακοπές στα διυλιστήρια κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων λόγω του κρύου καιρού, μειώνοντας περαιτέρω τα αποθέματα αποστάγματος και βενζίνης στις ΗΠΑ. Ο Phillips 66 προέβλεψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι αγορές βενζίνης και ντίζελ θα είναι σφιχτές αυτό το καλοκαίρι, με τα διυλιστήρια να λειτουργούν σε πλήρη ή σχεδόν πλήρη δυναμικότητα για μήνες.

Η Ευρώπη έχει επίσης κοιτάξει στα ΗΑΕ για πρόσθετες εισαγωγές ντίζελ.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να αυξήσει τις αποστολές ντίζελ της αυτόν τον μήνα πριν ξεκινήσει η απαγόρευση της ΕΕ, με τις αποστολές καυσίμων από ρωσικά λιμάνια να φθάνουν τους 2,68 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο - αύξηση 8% σε σχέση με τον περασμένο μήνα και το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2020, ανέφερε το Bloomberg τον προηγούμενο μήνα. Αυτά τα στοιχεία εξαγωγών περιλαμβάνουν μόνο αποστολές αγωγών και σιδηροδρομικών μεταφορών.

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, περίπου οι μισές εισαγωγές ντίζελ στην Ευρώπη προέρχονταν από ρωσικές ναυτιλιακές εγκαταστάσεις, υπογραμμίζοντας την ισχυρή εξάρτηση που έχει η Ευρώπη από το ρωσικό ντίζελ μόλις πριν από ένα μήνα. Η Ευρώπη εισήγαγε επίσης μια υγιή ποσότητα ντίζελ από τη Μέση Ανατολή και την Ασία.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου