Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Η Ρωσία παγώνει περιουσιακά στοιχεία της Linde αξίας 488 εκατομμυρίων δολαρίων

 



Ρωσικό δικαστήριο διέταξε τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σχεδόν 500 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκουν στη γερμανική εταιρεία βιομηχανικών αερίων Linde κατόπιν αιτήματος μιας ρωσικής κοινής επιχείρησης που κατασκευάζει ένα συγκρότημα φυσικού αερίου στο λιμάνι Ust-Luga της Βαλτικής Θάλασσας, σύμφωνα με δικαστικές..

καταθέσεις στις Δευτέρα.

Η RusKhimAlyans, η κοινοπραξία που ανήκει κατά 50% στη ρωσική Gazprom, ζήτησε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Λένινγκραντ να δεσμεύσουν περιουσιακά στοιχεία της Linde αξίας 488 εκατομμυρίων δολαρίων ως προληπτικό μέτρο.

Το 2021, η Linde και η Renaissance Heavy Industries υπέγραψαν σύμβαση μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) με την Gazprom και τους συνεργάτες της για το συγκρότημα φυσικού αερίου Ust-Luga. Η Linde ειδοποίησε τον πελάτη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022 ότι είχε αναστείλει τις εργασίες βάσει της σύμβασης λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο RusKhimAlyans ισχυρίζεται, σύμφωνα με το έγγραφο, ότι οι κυρώσεις της ΕΕ απαγορεύουν την προμήθεια εξοπλισμού για το  LNG  , αλλά δεν καλύπτουν τον εξοπλισμό που απαιτείται για το άλλο τμήμα του συγκροτήματος Ust-Luga - μια μονάδα επεξεργασίας αερίου.

Η RusKhimAlyans σκοπεύει να υποβάλει αίτηση στο Διεθνές Κέντρο Διαιτησίας του Χονγκ Κονγκ για να ανακτήσει την προκαταβολή και τις ζημίες ύψους περίπου 972 εκατομμυρίων ευρώ (1 δισ. δολ.) και 7,6 δισεκατομμυρίων ρούβλια, σύμφωνα με τις καταθέσεις του δικαστηρίου.

 (Reuters)


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου