Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου Exxon και Chevron μετατοπίζουν την εστίαση στην Αμερική

 


Η Exxon και η Chevron ποντάρουν πολλά σε περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αμερική, καθώς επιδιώκουν να αξιοποιήσουν άφθονους πόρους με καλές αποδόσεις πιο κοντά στην πατρίδα τους.   

Και οι δύο υπερμεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ δήλωσαν στις ανακοινώσεις τους σχετικά με την..

κατανομή του κεφαλαίου του 2023 ότι θα επικεντρωθούν στο Permian και σε μερικά έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Τον περασμένο χρόνο, η Exxon εγκατέλειψε τη Ρωσία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η Chevron είδε τις συμφωνίες παραχώρησης της στην Ινδονησία και την Ταϊλάνδη να λήγουν.

Τα τελευταία χρόνια, η Chevron έχει πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και τη Βραζιλία, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την The Wall Street Journal . Η Exxon, από την πλευρά της, είτε έχει πουλήσει είτε προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στη Νιγηρία, την Αίγυπτο και το Τσαντ, μεταξύ άλλων.  

Στο εταιρικό της σχέδιο μέχρι το 2027, η Exxon είπε τον περασμένο μήνα ότι οι επενδύσεις της το 2023 αναμένονταν να κυμαίνονται από 23 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια «για να βοηθήσουν στην αύξηση της προσφοράς για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης».

Πάνω από το 70% των επενδύσεων κεφαλαίου της Exxon θα αναπτυχθεί σε στρατηγικές εξελίξεις στη λεκάνη Permian των ΗΠΑ, καθώς και σε έργα Γουιάνας, Βραζιλίας και LNG σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το 2027, η παραγωγή ανάντη αναμένεται να αυξηθεί κατά 500.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα σε 4,2 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα, με περισσότερο από το 50% του συνόλου να προέρχεται από αυτές τις βασικές περιοχές ανάπτυξης. Περίπου το 90% των επενδύσεων ανάντη που φέρνουν νέα παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να έχουν αποδόσεις μεγαλύτερες από 10% σε τιμές μικρότερες ή ίσες με 35 δολάρια ανά βαρέλι, ανέφερε η Exxon.

Η Chvron συνεχίζει να ποντάρει και στο Permian. Το ανοδικό του κεφαλαιουχικό δυναμικό - από το οργανικό κεφαλαίο 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023 - περιλαμβάνει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της λεκάνης της Πέρμιας και περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για άλλα περιουσιακά στοιχεία σχιστολιθικού και περιορισμένου ενεργητικού. Πάνω από το 20% του ανοδικού κεφαλαίου προορίζεται για έργα στον Κόλπο του Μεξικού, δήλωσε η Chevron τον περασμένο μήνα.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου