Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Η Chevron θα στείλει φορτίο 500.000 βαρελιών πετρελαίου της Βενεζουέλας στο διυλιστήριο της Pascagoula

 



Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Chevron Corp σχεδιάζει να εξάγει αυτό το μήνα το πρώτο της φορτίο αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας στο  διυλιστήριο  της Pascagoula του Μισισιπή μετά από άδεια που χορηγήθηκε πέρυσι από..

τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έγγραφα μεταφοράς που είδε το Reuters.

Το φορτίο 500.000 βαρελιών βαρέος αργού πετρελαίου Hamaca, που θα φορτωθεί στο λιμάνι Jose της κρατικής PDVSA, προέρχεται από την κοινοπραξία Petropiar oil που διαχειρίζονται και οι δύο εταιρείες.

Από την Τρίτη, το δεξαμενόπλοιο που ήταν προγραμματισμένο να μεταφέρει την αποστολή, το Caribbean Voyager με σημαία Μπαχάμες, περίμενε να φορτώσει κοντά στο Χοσέ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Ένα άλλο ναυλωμένο πλοίο της Chevron, το UACC Eagle, έφτασε την Τρίτη στα ύδατα της Βενεζουέλας, έδειξαν επίσης τα στοιχεία της Eikon, μεταφέροντας περίπου 500.000 βαρέλια βαριάς νάφθας που θα χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία του αναβαθμιστή αργού της Petropiar.

Η Chevron αρνήθηκε να σχολιάσει την Τρίτη και η PDVSA δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον Νοέμβριο έδωσε στην Chevron άδεια 6 μηνών για να αναζωογονήσει και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Βενεζουέλα ως τρόπο να ενθαρρύνει τις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και της πολιτικής αντιπολίτευσης της χώρας για προεδρικές εκλογές φέτος.

Η Ουάσιγκτον είχε προηγουμένως εξουσιοδοτήσει την ιταλική Eni και την ισπανική Repsol να ανακτήσουν τα εκκρεμή χρέη στη Βενεζουέλα παίρνοντας αργό πετρέλαιο της Βενεζουέλας για διύλιση στην Ευρώπη.

Οι εγκεκριμένες αποστολές πρόκειται να ενισχύσουν ελαφρώς τις εξαγωγές αργού της Βενεζουέλας, οι οποίες πέρυσι παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες σε σύγκριση με το 2021.

 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου