Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Το Al Zour του Κουβέιτ προσφέρει περισσότερο μαζούτ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο για τον Ιανουάριο




Το Κουβέιτ προκήρυξε διαγωνισμό προσφέροντας τρία φορτία μαζούτ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (LSFO) από το διυλιστήριο του Αλ Ζουρ , αυξάνοντας τους όγκους για τον Ιανουάριο σε σύγκριση με..

τους προηγούμενους μήνες, δήλωσαν βιομηχανικές πηγές την Τετάρτη.

Μια αύξηση των προμηθειών από το Al Zour αναμένεται να επιβαρύνει την αγορά μαζούτ της Ασίας καθώς το διυλιστήριο ενισχύει σταδιακά την παραγωγή. Το διυλιστήριο προσφέρει τρία φορτία 100.000 τόνων 0,5% LSFO σε διαγωνισμό που ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Το πρώτο φορτίο για αυτόν τον διαγωνισμό έχει προγραμματιστεί να φορτωθεί μεταξύ 18 και 19 Ιανουαρίου, ενώ οι ημερομηνίες φόρτωσης για το δεύτερο και το τρίτο φορτίο θα προγραμματιστούν αργότερα. Αυτός είναι ο πέμπτος διαγωνισμός LSFO του διυλιστηρίου από το Al Zour μέχρι στιγμής, αφού πρόσφερε τον πρώτο του διαγωνισμό τον Νοέμβριο.

Το Al Zour θα είναι το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο εργοστάσιο διυλιστηρίων και πετροχημικών στο Κουβέιτ και είναι έτοιμος να είναι ένας σημαντικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά LSFO μόλις αναπτυχθεί πλήρως μέχρι το υπόλοιπο του 2023. Μόλις λειτουργήσει πλήρως, το διυλιστήριο θα εξάγει μεταξύ 400.000 και 500.000 τόνους VLSFO ανά μήνα, καλύπτοντας το 8% έως 10% της ζήτησης της Ασίας, εάν οι προμήθειες ρέουν ανατολικά, σύμφωνα με πηγές του κλάδου και τους υπολογισμούς του Reuters.

 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου