Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Η bp pulse κατασκευάζει τον πρώτο δημόσιο διάδρομο φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη

 




Ο πρώτος διάδρομος φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου (E-Trucks) στην Ευρώπη ανακοίνωσε η bp pulse. 

Έξι δημόσιες τοποθεσίες φόρτισης με εξαιρετικά γρήγορα σημεία φόρτισης 300 kw που στοχεύουν στα E-Trucks έχουν δρομολογηθεί κατά..

μήκος μιας έκτασης 600 χιλιομέτρων του διαδρόμου Ρήνου-Άλπεων σε όλη τη Γερμανία. Ο διάδρομος είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες οδικές εμπορευματικές διαδρομές στην Ευρώπη που συνδέει βασικά λιμάνια της Βόρειας Θάλασσας στο Βέλγιο και την Ολλανδία με το μεσογειακό λιμάνι της Γένοβας στην Ιταλία που συνδέεται μέσω ενός δικτύου δρόμων που εκτείνεται συνολικά 1.300 km.

Οι νέοι φορτιστές έχουν εγκατασταθεί σε καταστήματα λιανικής της Aral στη Γερμανία μεταξύ της μητροπολιτικής περιοχής του Ρήνου-Νέκαρ και της μητροπολιτικής περιφέρειας Ρήνου-Ρουρ. Η Aral είναι η γερμανική μάρκα λιανικής της bp. Τους επόμενους έξι μήνες, δύο επιπλέον τοποθεσίες έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στις τοποθεσίες λιανικής της Aral για να ολοκληρωθεί ο νέος διάδρομος φόρτισης. 

Μόλις ολοκληρωθεί, χρησιμοποιώντας τον διάδρομο παλμικής φόρτισης Aral, ένα E-Truck θα μπορεί να καλύψει πάνω από 600 χιλιόμετρα σε όλη τη Γερμανία κατά μήκος μιας από τις κύριες διαδρομές οδικών μεταφορών της Ευρώπης. 

 Οι σταθμοί φόρτισης 300 kw είναι ο καθένας ικανός να φορτίζει περισσότερα από 20 E-Trucks, ανά φορτιστή κάθε μέρα. Η αυτονομία ενός E-Truck μπορεί να φτάσει τα 200 χλμ σε περίπου 45 λεπτά χρησιμοποιώντας τα εξαιρετικά γρήγορα σημεία φόρτισης.

Οι τοποθεσίες λιανικής της Aral προσφέρουν πρόσβαση σε ζεστό φαγητό, τουαλέτες και ντους για χρήση από τους οδηγούς κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής περιόδου ανάπαυσης, εκτός από την αποκλειστική φόρτιση σε ασφαλείς, καλά φωτισμένες και βολικές τοποθεσίες.

 Ο Nigel Head, Διευθυντής EV Truck, Europe, bp pulse, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για τα E-Trucks στην Ευρώπη και ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας προς την κατεύθυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες μεταφορές με φορτηγά. Ηλεκτρίζοντας αυτό το τμήμα του διαδρόμου Ρήνου-Άλπεων με εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, η bp επιτρέπει τη φόρτιση EV Truck πέρα ​​από την «επιστροφή στη βάση», ενώ μαθαίνει γρήγορα τις γνώσεις των πελατών που θα ενημερώσουν άμεσα το μακροπρόθεσμο ευρωπαϊκό μας δίκτυο και πρόταση. 

«Ξεκινώντας την ανάπτυξη ενός αποκλειστικού δικτύου χρέωσης για τους φορείς εκμετάλλευσης εμπορευμάτων και τους στόλους, με επίκεντρο τους μεγάλους διαδρόμους logistics, η bp υποστηρίζει την ηλεκτροδότηση μεσαίων και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, απελευθερώνοντας τις ανθρακούχες διακινήσεις εμπορευμάτων, καθώς και ανθρώπων. 

«Η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση στις σωστές τοποθεσίες, σε συνδυασμό με τη φόρτιση αποθήκης και προορισμού, είναι κρίσιμη υποδομή για την επιτάχυνση της μετάβασης της ηλεκτροκίνησης, ξεκλειδώνοντας τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη των εμπορικών οδικών εμπορευματικών μεταφορών χαμηλών εκπομπών άνθρακα». 

Ο Alex Junge, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Aral για την E-Mobility, δήλωσε: «Η συζήτηση για την ηλεκτρονική κινητικότητα έχει επικεντρωθεί στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά τα μεσαία και βαρέα φορτηγά οχήματα βρίσκονται επίσης σε μια αποφασιστική καμπή. Η στρατηγική μας έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση με τη σωστή υποδομή και ο πρώτος μας δημόσιος διάδρομος φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών στη Γερμανία αποτελεί σημαντικό ορόσημο σε αυτό το μονοπάτι».

Ο Johannes Pallasch, από το Εθνικό Κέντρο Υποδομής Φόρτισης της Γερμανίας, μέλος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Ψηφιακών και Μεταφορών, δήλωσε: "Για να μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές CO2 στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, τα ηλεκτρονικά φορτηγά θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στις περιφερειακές και υπεραστικές μεταφορές. με τα επιβατικά αυτοκίνητα, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να πετύχει μόνο με μια αξιόπιστη και βασισμένη στις ανάγκες υποδομή φόρτισης. Με το σημερινό άνοιγμα, η Aral κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση."

Μέχρι το 2030, υπολογίζεται ότι περίπου 270.000 ηλεκτρικά μεσαία και βαρέα οχήματα με μπαταρία θα λειτουργούν στην Ευρώπη και θα απαιτούν έως και 140.000 δημόσια σημεία ηλεκτρικής φόρτισης και προορισμού. Αυτή η μετάβαση είναι ήδη σε εξέλιξη. ο γερμανικός στόλος φορτηγών έχει πλέον οχήματα άνω των 3,5 MM και η bp pulse εγκαινίασε τις πρώτες εγκαταστάσεις υπερταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά φορτηγά μεσαίου και βαρέως τύπου στο Schwegenheim, Rheinland-Pfalz.

Εκτός από την ανάπτυξη νέων αποκλειστικών χώρων φόρτισης ηλεκτρικής ενέργειας, η bp στοχεύει επίσης να δημιουργήσει ένα δίκτυο κόμβων κινητικότητας κατά μήκος βασικών διαδρόμων εφοδιαστικής σε όλη την Ευρώπη, παρέχοντας στους φορείς εκμετάλλευσης εμπορευμάτων μια σειρά ενεργειακών επιλογών, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών καυσίμων για την υποστήριξη των πελατών του στόλου μας σε κάθε στάδιο της απαλλαγής από άνθρακα. ταξίδι. 

Η bp έχει παγκόσμια φιλοδοξία να έχει εγκατασταθούν περισσότεροι από 100.000 φορτιστές σε όλο τον κόσμο έως το 2030 με επίκεντρο την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου