Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Το μεγαλύτερο διυλιστήριο αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψε στην παραγωγή.

 



Το μεγαλύτερο διυλιστήριο αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψε στην παραγωγή, δήλωσαν στο Reuters την Παρασκευή άνθρωποι που γνωρίζουν τις λειτουργίες του εργοστασίου.

Το μεγαλύτερο διυλιστήριο αργού...

πετρελαίου της χώρας, η Motiva Enterprises, έκλεισε στις 23 Δεκεμβρίου καθώς το κρύο έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας. Η Motiva, που βρίσκεται στο Πορτ Άρθουρ του Τέξας, έχει χωρητικότητα μεγαλύτερη από 630.000 bpd, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το διυλιστήριο Motiva στο Port Arthur -το μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες- ανήκει εξ ολοκλήρου στη Saudi Aramco, τον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό της Σαουδικής Αραβίας.

Η Motiva ξεκίνησε την επανεκκίνηση στο διυλιστήριο την ημέρα των Χριστουγέννων, αν και είχε πει τότε ότι η πλήρης επανεκκίνηση θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που κατέθεσε η εταιρεία στην Επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας.

Οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν νωρίτερα την εβδομάδα με πολλά διυλιστήρια των ΗΠΑ να παραμένουν κλειστά λόγω των παγετώνων από την προηγούμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου διυλιστηρίου στο Port Artur: του διυλιστηρίου TotalEnergies 238.000 bpd. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΑ, οι τιμές της βενζίνης είχαν αυξηθεί κατά 12,4 σεντς την εβδομάδα από την Τρίτη. Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της AAA, οι τιμές της βενζίνης εξακολουθούν να είναι 11,1 σεντ υψηλότερες από την περασμένη Παρασκευή με μέσο όρο 3,290 $ ανά γαλόνι. Η εβδομαδιαία άνοδος είναι η πρώτη εβδομαδιαία άνοδος σε δύο μήνες, δήλωσε ο Patrick De Haan της GasBuddy σε σημείωμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος των ΗΠΑ μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΠΕ, σε μεγάλο βαθμό λόγω της παύσης λειτουργίας των διυλιστηρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια—14% κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας—σύμφωνα με την ΕΠΕ, ενώ τα συνολικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 300.000 βαρέλια, σε 6% κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου