Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Τα διυλιστήρια του Τέξας θα μπορούσαν να χρειαστούν δύο εβδομάδες για να αποκαταστήσουν πλήρως τις λειτουργίες μετά την καταιγίδα




 Τα περισσότερα διυλιστήρια στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την επανεκκίνηση των εργασιών που διακόπηκαν από τη μαζική χειμερινή καταιγίδα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αλλά η πλήρης επιστροφή στην κανονική παραγωγή καυσίμων κινητήρων θα μπορούσε να..

διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες για ορισμένες εγκαταστάσεις.   

Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρέασαν τον εξοπλισμό του διυλιστηρίου και προκάλεσαν προβλήματα στις μονάδες ατμού και συμπαραγωγής σε ορισμένα διυλιστήρια, ανέφεραν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση. την Τετάρτη πηγές με γνώση της κατάστασης.

Το διυλιστήριο Deer Park της Pemex και το Port Arthur της Motiva Enterprises, το μεγαλύτερο διυλιστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσαν να δουν την επανεκκίνηση τους μέχρι την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ανέφεραν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν τις λειτουργίες και τα χρονοδιαγράμματα των διυλιστηρίων.

Η χειμερινή καταιγίδα Elliott οδήγησε σε προειδοποιήσεις για πάγωμα που εκδόθηκαν για όλες τις πολιτείες κατά μήκος της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικότητας διύλισης των ΗΠΑ.   

Από την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, έως και 1,5 εκατομμύριο bpd της ικανότητας διύλισης του Gulf Coast έκλεισε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με  εκτιμήσεις του Reuters .

Τα διυλιστήρια που διαχειρίζονται οι Motiva Enterprises, Marathon Petroleum και TotalEnergies έξω από το Χιούστον έκλεισαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Οι εργασίες σε άλλα διυλιστήρια στο Τέξας, που διαχειρίζονται οι ExxonMobil, Valero Energy και LyondellBasell, διαταράχθηκαν επίσης από τη σφοδρή χειμερινή καταιγίδα.  

Συνολικά, οι ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα επηρέασαν μέρος της παραγωγής σε διυλιστήρια κατά μήκος της ακτής του Κόλπου που επεξεργάζονται συνολικά 3,58 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) και παραδίδουν περίπου το 20% των καυσίμων κινητήρων των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, η εθνική μέση τιμή της βενζίνης μειώθηκε για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αυτή η εβδομάδα θα φέρει νέα πτώση στις τιμές της βενζίνης, λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και των διακοπών του διυλιστηρίου λόγω της καταιγίδας, σύμφωνα με την εφαρμογή εξοικονόμησης καυσίμων GasBuddy.

«Ακόμα περιμένουμε να πέσει ο εθνικός μέσος όρος κάτω από $3 ανά γαλόνι, κάτι που ξαφνικά είναι λίγο λιγότερο πιθανό δεδομένου του ακραίου κρύου καιρού, που διακόπτει τις εργασίες διύλισης στο νότο, περιορίζει την παραγωγή βενζίνης και ενδεχομένως ανεβάζει ελαφρά τις τιμές», Patrick Ο De Haan, επικεφαλής ανάλυσης πετρελαίου στο GasBuddy, είπε την Τρίτη.  


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου