Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Τα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες το τέταρτο τρίμηνο




Τα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ αυτό το τρίμηνο θα λειτουργούν τα εργοστάσιά τους με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, κοντά ή πάνω από το 90% της παραγωγικής ικανότητας, καθώς οι περιορισμένες προμήθειες καυσίμων προκαλούν υψηλά κέρδη και λειτουργικά επιτόκια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας και τους αναλυτές που..

συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Η βιομηχανία διύλισης σημείωσε τεράστια κέρδη φέτος λόγω της έντονης ζήτησης για βενζίνη, ντίζελ και καύσιμο αεροσκαφών. Οι προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο θα πρέπει να διατηρήσουν τα κέρδη σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και όταν η κατανάλωση βενζίνης πέφτει κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το μεγαλύτερο διυλιστήριο των ΗΠΑ Marathon Petroleum Corp στοχεύει να λειτουργεί το σύστημά του στο 93% της συνδυασμένης ικανότητας επεξεργασίας πετρελαίου, με χαμηλότερο ρυθμό καθώς ολοκληρώνει τις εργασίες συντήρησης σε ορισμένα εργοστάσια. Έτρεξε στο 98% της χωρητικότητας το περασμένο τρίμηνο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη Valero Energy σχεδιάζει να λειτουργήσει μεταξύ 91% και 95% της χωρητικότητας αυτό το τρίμηνο, ενώ η LyondellBasell Industries στοχεύει σε ποσοστό άνω του 90% και η Phillips 66 προβλέπει χαμηλό έως μέσο ρυθμό λειτουργίας 90%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η τις εταιρείες.

Το έκτο μεγαλύτερο διυλιστήριο των ΗΠΑ PBF Energy δεν έχει αποκαλύψει το σχέδιό του. Στις 25 Οκτωβρίου, ο οικονομικός διευθυντής Erik Young είπε ότι η εταιρεία είχε τα μετρητά και τη δανειοληπτική ισχύ για να "λειτουργήσει το σύστημα διύλισης με αυξημένα ποσοστά χρησιμοποίησης".

Η PBF επανεκκίνησε τις μονάδες σε αδράνεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο εργοστάσιό της στο Paulsboro, NJ, για να παράγει περισσότερο ντίζελ και καύσιμο τζετ, με τα διυλιστήρια της εταιρείας να λειτουργούν με ρεκόρ 980.000 βαρελιών την ημέρα το περασμένο τρίμηνο, είπε ο Young.

Συνολικά, τα διυλιστήρια προβλέπουν ότι η παραγωγή θα παραμείνει κοντά στα επίπεδα του τρίτου τριμήνου, που ήταν κατά μέσο όρο 92,75%, δήλωσε ο Μάθιου Μπλερ, αναλυτής διύλισης στον ερευνητή Tudor Pickering & Holt. Εάν συνολικά τα διυλιστήρια διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή τους "αυτό θα ήταν πραγματικά ισχυρό", είπε ο Μπλερ.

Τα σχέδια αντικατοπτρίζουν την ισχυρή ζήτηση για ντίζελ και καύσιμα αεριωθουμένων με τα αποθέματα των ΗΠΑ κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας, δήλωσε ο John Paisie, πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων ενέργειας και ερευνητής Stratas Advisors.

Τα αποθέματα ντίζελ ειδικότερα «είναι πολύ κάτω από τα τυπικά επίπεδα και τρέχουν περίπου 20% κάτω από τον εποχιακό μέσο όρο», είπε ο Paisie. Αναμένει ότι η χρησιμοποίηση στις ΗΠΑ «θα συνεχίσει να είναι σχετικά υψηλή και θα είναι κατά μέσο όρο περίπου 90% το 4ο τρίμηνο».

(Reuters)

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου