Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η Valero ξεκινά τη σεζόν κερδών των διυλιστηρίων των ΗΠΑ με μεγάλα κέρδη




Η εταιρεία διύλισης Valero Energy Corp ανέφερε υψηλό κέρδος για το τρίτο τρίμηνο που υπερέβη τις εκτιμήσεις της Wall Street την Τρίτη, καθώς τα περιθώρια ενισχύθηκαν από τη ζήτηση για καύσιμα και προϊόντα διύλισης.

«Η ζήτηση προϊόντων σε όλο το σύστημά μας..

παραμένει ισχυρή, με τη ζήτηση βενζίνης και ντίζελ υψηλότερη από τα επίπεδα πριν από την πανδημία και η ζήτηση καυσίμων αεροσκαφών να πλησιάζει σταθερά τα επίπεδα του 2019», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Joe Gorder σε πρόσκληση για τα κέρδη.

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ λειτούργησαν φέτος σε επίπεδα ρεκόρ λόγω του κλεισίματος εργοστασίων, της γρήγορης ανάκαμψης της εγχώριας ζήτησης και της ισχυρής ζήτησης για εξαγωγές λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ποσοστό χρησιμοποίησης του διυλιστηρίου της Valero - η ποσότητα του επεξεργασμένου πετρελαίου σε σύγκριση με την ονομαστική δυναμικότητα μιας μονάδας - ήταν 95% το αναφερόμενο τρίμηνο, σε σύγκριση με το περσινό 91%.

Ο συνολικός όγκος διακίνησης διυλιστηρίων Valero με έδρα το Σαν Αντόνιο του Τέξας ήταν κατά μέσο όρο 3 MM βαρέλια την ημέρα (bpd) το τρίμηνο, που ήταν 141.000 bpd υψηλότερος από πέρυσι.

Παρά τα υψηλά ποσοστά χρησιμοποίησης του διυλιστηρίου, η παγκόσμια προσφορά προϊόντων παραμένει περιορισμένη λόγω του ότι περίπου 4 MMbpd παγκόσμιας ικανότητας διύλισης έχει τεθεί μόνιμα εκτός σύνδεσης από το 2020 για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων δυσμενών οικονομικών ή ως μέρος προγραμματισμένων μετατροπών για παραγωγή καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, Gorder προστέθηκε.  

Η Valero, η πρώτη μεγάλη εταιρεία διύλισης στις ΗΠΑ που δημοσίευσε αποτελέσματα για το τρίμηνο, είπε ότι το περιθώριο διύλισης υπερδιπλασιάστηκε στα 5,90 δισεκατομμύρια δολάρια, από πέρυσι και πρόσθεσε ότι συνεχίζει να μεγιστοποιεί τη χρησιμοποίηση της διύλισης .    

Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους της εταιρείας ήταν 2,82 δισ. δολάρια, ή 7,19 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 463 εκατ. δολάρια ή 1,13 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων των στοιχείων, η Valero σημείωσε κέρδος 7,14 $ ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 6,85 $ ανά μετοχή, σύμφωνα με το Refinitiv.

Τα ανοδικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να προοιωνίζονται καλά όταν άλλα μεγάλα διυλιστήρια, συμπεριλαμβανομένων των Marathon Petroleum και Phillips 66, θα υποβάλουν έκθεση τις επόμενες εβδομάδες.

 Reuters


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου