Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Η Exxon λέει ότι το λουκέτο του διυλιστηρίου του Τέξας ήταν νόμιμο ως απάντηση στην καταγγελία της NLRB

 




Η ExxonMobil Corp είπε στην απάντησή της σε καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NLRB) ότι το λουκέτο περισσότερων από 600 εργαζομένων στο  διυλιστήριό  της στο Beaumont του Τέξας ήταν νόμιμο, σύμφωνα με μια κατάθεση στο..

διοικητικό συμβούλιο.

Σε μια καταγγελία της 30ης Σεπτεμβρίου, η NLRB είπε ότι η Exxon ενήργησε κατά παράβαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας, αποκλείοντας τους εργαζομένους από τις δουλειές τους για 10 μήνες μεταξύ Μαΐου 2021 και Μαρτίου 2022.

Το συμβούλιο συνέστησε στους εργαζόμενους να λάβουν τις καθυστερημένες αμοιβές και τα έξοδα για το χρονικό διάστημα που είχαν αποκλειστεί από το  διυλιστήριο .

Στην απάντηση, η Exxon είπε ότι "ενήργησε καλόπιστα και δεν παραβίασε καμία διάταξη του Νόμου για τις Εθνικές Εργασιακές Σχέσεις".

Η NLRB στην καταγγελία του Σεπτεμβρίου ισχυρίστηκε ότι η Exxon ανέλαβε το λουκέτο για να αφαιρέσει την ένωση United Steelworkers (USW) local 13-243 από την εκπροσώπηση των εργαζομένων στο διυλιστήριο 369.024 βαρελιών ανά ημέρα (bpd  ) .

Το λουκέτο ξεκίνησε καθώς η ένωση και η Exxon βρέθηκαν σε αδιέξοδο στις συνομιλίες για ένα νέο εξαετές συμβόλαιο. Η Exxon είπε ότι το λουκέτο θα διασφάλιζε τη συνέχιση των εργασιών χωρίς διακοπή εάν το συνδικάτο ξεκινούσε απεργία, όπως είχε ειδοποιήσει την εταιρεία ότι θα μπορούσε να κάνει.

Το λουκέτο έληξε αφού τα μέλη του συνδικάτου αποδέχθηκαν την πρόταση σύμβασης της Exxon.

Στην καταγγελία του Σεπτεμβρίου, η NLRB ισχυρίστηκε ότι η Exxon άλλαξε μονομερώς τους όρους της σύμβασης και τις συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους του  διυλιστηρίου . 

Η εταιρεία "δεν έκανε καμία ουσιαστική αλλαγή στους όρους και τις προϋποθέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της μονάδας διαπραγμάτευσης", δήλωσε την Παρασκευή η Exxon.

Η NLRB ισχυρίστηκε ότι η Exxon παρείχε περισσότερα από την «υπουργική βοήθεια» στα μέλη του συνδικάτου που ηγήθηκαν μιας εκστρατείας αποπιστοποίησης για την απομάκρυνση του USW local 13-243 από την εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Το διοικητικό συμβούλιο ισχυρίστηκε επίσης ότι το λουκέτο έγινε παράνομο όταν η Exxon είπε σε μηνύματα προς τους εργάτες του  διυλιστηρίου  ότι θα τους επιτρεπόταν να επιστρέψουν στην εργασία τους εάν απομάκρυναν το συνδικάτο.

«Η υποτιθέμενη συμπεριφορά της Exxon σε σχέση με τις επικοινωνίες των εργαζομένων της, ακόμη και αν αληθεύει, είναι νόμιμη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του διοικητικού συμβουλίου», είπε η εταιρεία.

Ένας δικαστής διοικητικού δικαίου θα ακούσει την καταγγελία και την υπεράσπιση της Exxon το 2023.


 Reuters


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου