Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Η Γουιάνα ανοίγει διαγωνισμό για το πρώτο της διυλιστήριο πετρελαίου

 




Η Γουιάνα ζήτησε προτάσεις για το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την κατασκευή ενός  διυλιστηρίου πετρελαίου 30.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) , το πρώτο για τη χώρα της Νότιας Αμερικής καθώς γίνεται δύναμη στην παραγωγή αργού πετρελαίου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την..

εγκατάσταση, που θα βρίσκεται σε δημόσια έκταση κοντά στον ποταμό Berbice, αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023 με την ολοκλήρωση του έργου δύο χρόνια μετά. Τα αιτήματα λήγουν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της ExxonMobil αύξησε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε σχεδόν 400.000 bpd φέτος, μια ταχεία αύξηση για μια χώρα που εγκαινίασε την παραγωγή αργού μόνο το 2019. Όλη η παραγωγή εξάγεται επί του παρόντος.

«Σε δύο μήνες, θα λάβουμε τις υποβολές από όσους ενδιαφέρονται να το φτιάξουν», δήλωσε ο πρόεδρος Ιρφάαν Άλι σε δημόσια εκδήλωση αργά την Παρασκευή.

«Οι ευκαιρίες που θα δημιουργήσει αυτό για τις μεταφορές και τα logistics, τον κατασκευαστικό κλάδο, τον κλάδο των υπηρεσιών (και) τη βιομηχανία ενοικίασης είναι τεράστιες και θα φέρει τεράστια οφέλη στους ανθρώπους της περιοχής», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να παράσχει δημοσιονομικά κίνητρα για το έργο, συμπεριλαμβανομένης 10ετούς φορολογικής αργίας. Θα εξασφαλίσει επίσης όλη την προμήθεια αργού που θα χρειαστεί το  διυλιστήριο  από το μερίδιο της Γουιάνας στην παραγωγή πετρελαίου. Ωστόσο, δεν σχεδιάζει να αναλάβει μερίδιο στην εγκατάσταση.

Μέχρι το 2027, η κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Exxon αναμένει να αντλήσει 1,2 MMbpd πετρελαίου. Η Γουιάνα έχει υποσχεθεί να προγραμματίσει σύντομα μια δημοπρασία μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου για να προσελκύσει νέες εταιρείες στις υπόλοιπες υπεράκτιες περιοχές της.


 Reuters


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου