Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Οι απεργοί εργάτες πετρελαίου της Αργεντινής απαιτούν συνομιλίες μετά τη φονική έκρηξη σε διυλιστήριο

 




Συνδικάτα που εκπροσωπούν χιλιάδες απεργούς εργάτες πετρελαίου στην Αργεντινή ζήτησαν συνομιλίες με ηγέτες επιχειρήσεων για την ασφάλεια της εργασίας την Παρασκευή, μια ημέρα μετά την απεργία για να διαμαρτυρηθούν για..

την έκρηξη σε  διυλιστήριο  που σκότωσε τρεις ανθρώπους, δήλωσε ένας ηγέτης συνδικάτων.

"Από το 2018 μέχρι σήμερα, 15 συνάδελφοι έχουν πεθάνει. Αυτή είναι μια δουλειά, όχι ένας πόλεμος για να πας και να πεθάνεις", δήλωσε ο Marcelo Rucci, γενικός γραμματέας της Private Oil and Gas Union of Rio Negro, Neuquen and La Pampa, της χώρας. μεγαλύτερη ένωση πετρελαιοειδών.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να χάνουμε ζωές για να ικανοποιούμε δυσανάλογους στόχους παραγωγής», πρόσθεσε ο Ρούτσι, το συνδικάτο του οποίου εκπροσωπεί περίπου 25.000 εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εργάζονται στα βραβευμένα κοιτάσματα σχιστολιθικού πετρελαίου Vaca Muerta στη δυτική επαρχία Neuquen.

Οι εργαζόμενοι σταμάτησαν τα εργαλεία τους την Πέμπτη μετά από φωτιά σε δεξαμενή αποθήκευσης που οδήγησε σε έκρηξη στο  διυλιστήριο  New American Oil (NAO) στην πόλη Plaza Huincul στο Neuquen.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής επενδύει σε έργα υποδομής που θεωρεί βασικά για να βοηθήσει τη χώρα της Νότιας Αμερικής να αντιστρέψει ένα βαθύ ενεργειακό έλλειμμα που της κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Vaca Muerta, η οποία φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα μη συμβατικού φυσικού αερίου στον κόσμο και το τέταρτο μεγαλύτερο απόθεμα πετρελαίου, αναμένεται να αποφέρει έσοδα 2 δις $ από τις εξαγωγές πετρελαίου φέτος, πέντε φορές περισσότερα από πέρυσι.

Reuters


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου