Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Η απεργία στο διυλιστήριο Exxon προσθέτει στα ενεργειακά δεινά της Ευρώπης

 



Το διυλιστήριο πετρελαίου Port Jerome-Gravenchon 240.000 βαρελιών ημερησίως στη Γαλλία, το οποίο λειτουργεί από την ExxonMobil, παράγει λιγότερα καύσιμα λόγω της απεργίας στο εργοστάσιο, δήλωσε η Exxon στο Reuters . την Τετάρτη.  

Τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν..

την απεργία λόγω διαφωνιών σχετικά με τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις με την ExxonMobil. Η βιομηχανική δράση στο διυλιστήριο Port Jerome-Gravenchon και στο πετροχημικό εργοστάσιο Notre Dame de Gravenchon (NDG) κλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την Exxon, τόσο οι εργασίες διυλιστηρίων όσο και πετροχημικών πλήττονται από τη μειωμένη παραγωγή και επηρεάζεται επίσης η φόρτωση καυσίμων από φορτηγά.

"Οι εργασίες διυλιστηρίων και πετροχημικών επηρεάζονται στη συνέχεια με μειωμένη απόδοση, επηρεάζεται επίσης η προμήθεια και η φόρτωση φορτηγών... Αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τους πελάτες, τους εργολάβους, τους προμηθευτές και τους υπαλλήλους μας σε ένα δύσκολο περιβάλλον στην αγορά ενέργειας", δήλωσε εκπρόσωπος της ExxonMobil σε δήλωση που αποστέλλεται μέσω email. στο Reuters.

Η διαταραχή στο γαλλικό διυλιστήριο έρχεται εν μέσω επιδείνωσης της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, η οποία προσπαθεί να προμηθευτεί μη ρωσικές πηγές αργού ενόψει του εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές από τη Ρωσία δια θαλάσσης από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Επί του παρόντος, η Ευρώπη εξακολουθεί να εισάγει πάνω από 1 εκατομμύριο bpd ρωσικού αργού πετρελαίου , προσπαθώντας να γεμίσει πριν τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο σε όλη την ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου δια θαλάσσης.

Ωστόσο, η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα πρέπει να προετοιμαστεί για απώλεια  προσφοράς 2,4 εκατομμυρίων bpd όταν ξεκινήσει το εμπάργκο της ΕΕ. επιπλέον 1 εκατομμύριο bpd προϊόντων και 1,4 εκατομμύρια bpd αργού θα πρέπει να βρουν νέα σπίτια. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε βαθύτερες μειώσεις στις εξαγωγές και την παραγωγή ρωσικού πετρελαίου, ανέφερε ο IEA η IEA .

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg έδειξαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 900.000 bpd τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε σύγκριση με την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Μια καταιγίδα στον Ειρηνικό και μια ανεξήγητη πτώση των αποστολών φορτίου από τη Βαλτική Θάλασσα ήταν οι δύο βασικοί λόγοι για τη βουτιά στις θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου το πρώτο εξάμηνο του Σεπτεμβρίου.

Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου