Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Υψηλή κερδοφορία για την Energean στο α΄ εξάμηνο - Ξεκινά η παραγωγή στο κοίτασμα Καρίς



 Η Energean σημείωσε έσοδα ύψους 339 εκατ. δολαρίων στο α' εξάμηνο του έτους και κέρδη προ φόρων ύψους 198,2 εκατ. δολαρίων, ενώ ανακοίνωσε μέρισμα 0,30 δολάρια ανά μετοχή.

Τα καθαρά κέρδη ..

ανήλθαν σε 118,73 εκατ. δολάρια από ζημιές 35,55 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας, ανέφερε ότι η παραγωγή στο ισραηλινό κοίτασμα Καρίς πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του μήνα, πιθανώς στις 20 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, σχολίασε τα εξής:

"Κατά το α' εξάμηνο η Energean σημείωσε ισχυρά λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα. Τα πρώην περιουσιακά στοιχεία της Edison ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και το σχέδιο Καρίς πρόκειται να ξεκινήσει παραγωγή εντός εβδομάδων και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στο Ισραήλ και την περιοχή. Επιπλέον, οι έρευνές μας στο Ισραήλ ενίσχυσαν το χαρτοφυλάκιό μας με 58 δισ. κ.μ. αερίου και εξετάζουμε πολλαπλές οδεύσεις για αξιοποίησή τους, είτε μέσω εγχώριων πωλήσεων ή περιφερειακές αγορές".

Σχολιάζοντας την ενεργειακή κρίση, ο κ. Ρήγας ανέφερε πως "η παγκόσμια ενεργειακή δυναμική άλλαξε το Φεβρουάριο του 2022. Η τραγική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέδειξε μια μεγάλη αδυναμία της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας και κατ' επέκταση της ενεργειακής πολιτικής. Η υπερεξάρτηση από έναν προμηθευτή θα συνεχίσει να διαταράσσει την ενεργειακή δυναμική της Ευρώπης. Έτσι, καλούμε τις κυβερνήσεις και τους επενδυτές να αναγνωρίσουν τη σημασία του αερίου ως βάση και καταλύτης μιας δίκαιης μετάβασης. Η πολιτική πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να ενθαρρύνει τα εγχώρια έργα παραγωγής που θα ενισχύσουν την ασφάλεια εφοδιασμού, όπως και τα διεθνή έργα μεταφοράς που θα συνδέσουν την Ευρώπη με την Αν. Μεσόγειο, που μπορεί να αποτελέσει ένα σταθερό και αξιόπιστο προμηθευτή".


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου