Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης του Frackin

 



Το Ηνωμένο Βασίλειο αίρει ένα μορατόριουμ για το σχιστολιθικό αέριο το 2019 καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τους εγχώριους ενεργειακούς πόρους και να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αγωνίζονται να ..

πληρώσουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας, δήλωσε η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας . Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη.

Η Truss θα εκδώσει επίσης σύντομα νέες άδειες για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς η Βρετανία προσπαθεί να αυξήσει τους δικούς της ενεργειακούς πόρους.

Η άρση της απαγόρευσης του fracking έρχεται σχεδόν τρία χρόνια αφότου η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τερμάτισε την υποστήριξή της για το fracking  μετά από αναφορά της αρχής που εποπτεύει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου ότι «δεν είναι δυνατό με την τρέχουσα τεχνολογία να προβλεφθεί με ακρίβεια η πιθανότητα δονήσεων που σχετίζονται με το fracking .» 

Η Cuadrilla Resources η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα δύο μόνο πηγάδια σχιστολιθικού αερίου της Βρετανίας στο Lancashire, η οποία έπρεπε να σταματήσει τις γεωτρήσεις μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το μορατόριουμ— χαιρέτισε την άρση της απαγόρευσης του fracking σήμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cuadrilla, Francis Egan, δήλωσε: «Αυτή είναι μια απολύτως λογική απόφαση και αναγνωρίζει ότι η μεγιστοποίηση του εγχώριου ενεργειακού εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ζωτικής σημασίας εάν πρόκειται να ξεπεράσουμε τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση και να μειώσουμε τον κίνδυνο επανεμφάνισής της στο μέλλον».

«Χωρίς τα ισχυρά μέτρα που ορίστηκαν σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο επρόκειτο να εισάγει πάνω από τα δύο τρίτα του φυσικού αερίου του μέχρι το τέλος της δεκαετίας, εκθέτοντας το βρετανικό κοινό και τις επιχειρήσεις σε περαιτέρω κίνδυνο έλλειψης εφοδιασμού και αυξήσεις τιμών», πρόσθεσε ο Έγκαν. .

Εκτός από την άρση της απαγόρευσης του fracking, η Truss ανακοίνωσε επίσης ένα ανώτατο όριο 2.890 $ (2.500 £) στον μέσο ετήσιο λογαριασμό ενέργειας ανά νοικοκυριό μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 και είπε ότι θα εκδώσει νέες άδειες για γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα σε μια προσφορά να αυξήσει τους ίδιους τους ενεργειακούς πόρους της Βρετανίας και να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές.

Η Τρους είπε επίσης χθες στην πρώτη της ώρα των ερωτήσεων στη Βουλή ότι ήταν κατά του απροσδόκητου φόρου στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη εγχώριων ενεργειακών πόρων.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου