Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Το Εφετείο των ΗΠΑ επικύρωσε την απόφαση 14,25 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της Exxon



 


(Reuters) - Το Πέμπτο Εφετείο των ΗΠΑ στη Νέα Ορλεάνη επικύρωσε μια απόφαση 14,25 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της ExxonMobil Corp για ρύπανση από το συγκρότημα διύλισης και πετροχημικών του Baytown του Τέξας.  

Η απόφαση προέρχεται από μια μήνυση του νόμου περί..

καθαρού αέρα των ΗΠΑ που ασκήθηκε από δύο περιβαλλοντικές ομάδες, την Environment Texas και το Sierra Club Lone Star Chapter.

Αυτή είναι η δεύτερη έφεση της Exxon κατά της απόφασης περιφερειακού δικαστηρίου του Χιούστον των ΗΠΑ ότι η Exxon ήταν υπεύθυνη για επανειλημμένες εκλύσεις ρύπανσης από το διυλιστήριο και τα χημικά εργοστάσια στο Baytown.

Η Exxon όρισε ότι το συγκρότημα Baytown είχε 16.286 ημέρες παραβιάσεων μεταξύ Οκτωβρίου 2005 και Σεπτεμβρίου 2013, οι οποίες περιλάμβαναν πολλαπλές ταυτόχρονες παραβιάσεις.

«Αν και σεβόμαστε τη γνώμη του δικαστηρίου, διαφωνούμε με την απόφαση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Exxon, Τζούλι Κινγκ. «Έχουμε ενεργήσει υπεύθυνα και σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις. Εξετάζουμε την απόφαση και εξετάζουμε τα επόμενα βήματα».

Ο Luke Metzger, εκτελεστικός διευθυντής της Environment Texas, κάλεσε την Exxon να αποδεχθεί τις επαναλαμβανόμενες αποφάσεις στην υπόθεση εναντίον της εταιρείας.

«Μετά από 13 χρόνια δικαστικής διαμάχης – συμπεριλαμβανομένης μιας δίκης τριών εβδομάδων, δύο προσφυγών, δύο παραπομπών της υπόθεσης στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για πρόσθετα πορίσματα και τρεις εφετειακές αποφάσεις εναντίον τους – έχει περάσει πολύς καιρός για την Exxon να αναλάβει την ευθύνη και τελικά να πληρώσει τι οφείλει στο κοινό για χρόνια παράνομης, τοξικής ρύπανσης», είπε ο Μέτζγκερ.

Η υπόθεση κινήθηκε από τις δύο ομάδες βάσει μιας διάταξης του νόμου για τον καθαρό αέρα που επιτρέπει στους πολίτες να μηνύσουν όταν οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη ρύπανση.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου