Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Παραγωγή στο Petrobras Falls της Βραζιλίας. Η αξιοποίηση του διυλιστηρίου πλησιάζει το 100%

 






(Reuters) - Η παραγωγή πετρελαίου στην Petrobras της Βραζιλίας μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και οι αυξημένες στάσεις εργασίας είχαν τον αντίκτυπό τους, ενώ το ποσοστό χρησιμοποίησης του..

  διυλιστηρίου  της εταιρείας έφτασε στο επιβλητικό 97%.

Σε μια κατάθεση τίτλων, η Petroleo Brasileiro SA, όπως είναι επίσημα γνωστή η κρατική εταιρεία, ανέφερε ότι η παραγωγή αργού ανήλθε στα 2.114 MMbpd, μειωμένη κατά 5,2% από το προηγούμενο τρίμηνο και 5% από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, η εταιρεία παρήγαγε 2.653 MM βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd), μειωμένα κατά 5,1% τόσο σε τριμηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

Στα σχόλια που συνοδεύουν τα αποτελέσματα, η Petrobras απέδωσε την πτώση στην πώληση του 10% των κοιτασμάτων Sepia και Atapu σε ένα ζευγάρι κινεζικών κρατικών εταιρειών, China National Offshore Oil Corp και China National Offshore Development Corp. Η εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης ένα μικρότερο εκποίηση στην ανεξάρτητη βραζιλιάνικη πετρελαϊκή 3R Petroleo Oleo e Gas SA.

Η παραγωγή του δεύτερου τριμήνου επηρεάστηκε επίσης από την αύξηση των στάσεων συντήρησης, είπε η Petrobras.

Η εταιρεία χαρακτήρισε τη μείωση της παραγωγής ως σύμφωνη με τις προσδοκίες και είπε ότι δεν αναθεωρούσε την καθοδήγηση παραγωγής της για το 2022 περίπου 2,6 MMbpd.

Δύο μεγάλες πλατφόρμες, το P-68 και το Carioca FPSO, συνέχισαν να αυξάνονται, ενώ το Guanabara FPSO κυκλοφόρησε.

Τα ποσοστά χρησιμοποίησης των διυλιστηρίων  ανήλθαν σε 89%, αυξημένα κατά 2% σε τριμηνιαίες και 14% σε ετήσια βάση. Τα διυλιστήρια της λειτουργούσαν σχεδόν με πλήρη κλίση, στο 97%, στα τέλη Ιουνίου.

Η Petrobras προειδοποίησε ότι θα υπάρξει σημαντικός αριθμός προγραμματισμένων στάσεων στα διυλιστήρια της το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ιδιαίτερα κατά το τέταρτο τρίμηνο.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου