Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Η Energean επεκτείνει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στο Ισραήλ με το γεωτρύπανο Stena iceMAX

 


Μετά την ανακάλυψη που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα στην ισραηλινή ΑΟΖ, η Energean αποφάσισε να συνεχίσει τη χρήση του πλοίου γεωτρήσεων Stena iceMAX για δύο νέες γεωτρήσεις.

Σημειώνεται ότι η Energean υπέγραψε συμβόλαιο ένα χρόνο πριν για το εν λόγω πλοίο για το..

πρόγραμμα γεωτρήσεών της το 2022 και 2023. Το συμβόλαιο αφορούσε τρεις γεωτρήσεις συν άλλες δύο εφόσον το επέλεγε η εταιρεία.

Όπως δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας, "επιβεβαιώνουμε σήμερα την επέκταση του προγράμματος γεωτρήσεων μετά την επιτυχία στη γεώτρηση Αθηνά τον περασμένο μήνα. Ενεργοποιήσαμε την επιλογή για άλλες δύο γεωτρήσεις μέσω του Stena ξεκινώντας με τη γεώτρηση Ερμής, με στόχο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ανταγωνισμό και ασφάλεια εφοδιασμού στο Ισραήλ και τις ενεργειακές αγορές".

"Η ενεργοποίηση της επιλογής θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο για διπλασιασμό των αποθεμάτων αερίου στο Ισραήλ ώστε να εξάγουμε και στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και ακόμα παραπέρα".

Σημειώνεται ότι η γεώτρηση Ερμής βρίσκεται στο οικόπεδο 31 και αναμένεται να προχωρήσει μέσα στον Αύγουστο.

Η Energean ενημέρωσε παράλληλα για τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης ΚΜ-04, η οποία ολοκληρώθηκε 15 ημέρες νωρίτερα του προβλεπόμενου με εξοικονόμηση 9 εκατ. δολαρίων.

Η γεώτρηση ανακάλυψε αέριο και υγρούς υδρογονάνθρακες μεταξύ του Karish Main και Karish North. 


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου