Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Η Ρωσία αναφέρει ότι τραυματίστηκε προσωπικό από επίθεση ουκρανικών πυραύλων σε πλατφόρμες αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

 



Ο ουκρανικός στρατός έπληξε σημεία γεώτρησης περίπου στις 8 το πρωί σήμερα στην ουκρανική εταιρεία Chornomornaftogaz , την οποία ανέλαβε η Ρωσία το 2014, δήλωσε ο λεγόμενος ηγέτης της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πέντε άτομα που έπεσαν στο νερό, εκ των οποίων οι τρεις τραυματίστηκαν και..

ο ρωσικός στρατός αναζητά άγνωστο αριθμό εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον Aksyonov, στις εξέδρες βρίσκονταν 109 άτομα, 21 εκ των οποίων απομακρύνθηκαν. Το RIA Novosti επικαλέστηκε την αγνώριστη και τιμωρημένη στην Ευρώπη «γερουσιαστή» από την Κριμαία Όλγα Κοβιτίδη ότι βρίσκονταν 71 χλμ. από την Οδησσό. Ώρες αργότερα, ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας και σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν εν μέσω ισχυρισμών για ρωσικό πυραυλικό χτύπημα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (VSU) δεν σχολίασαν τη δήλωση του Aksyonov. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι τα γεωτρύπανα βρίσκονται στην περιοχή Snake Island στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, απέναντι από τις εκβολές του Δούναβη.

Υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την παραγωγή φυσικού αερίου στο ουκρανικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας αλλά και για παρακολούθηση και ραδιοτεχνικές πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει δεκάδες και εκατοντάδες χιλιόμετρα στη γύρω περιοχή.

Ο Aksyonov έσπευσε να καθησυχάσει τους κατοίκους της Κριμαίας ότι η χερσόνησος διαθέτει καλή αεράμυνα και δεν χρειάζεται να πανικοβληθεί.

Μετά την προσάρτησή της την άνοιξη του 2014, η Ρωσία κατέλαβε εξέδρες 100 χλμ από την Οδησσό και 150 χλμ από την Κριμαία. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή από τις αρχές της Κριμαίας, ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με πύραυλο στην περιοχή του πεδίου απέναντι από την Οδησσό.

Οι " Chornomornaftogaz " και " Ukrtransgaz " κρατικοποιήθηκαν και στη βάση τους ιδρύθηκαν εταιρείες της Κριμαίας. Υπό τον έλεγχό τους βρίσκονται κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα. Τον Δεκέμβριο, οι ανιχνευτές B-312 "Piter Godovanets" και B-319 "Ukraine" αποσύρθηκαν στα ρωσικά ύδατα για να αποφευχθεί η σύλληψη από την ουκρανική Naftogaz. Αυτό αποφάσισε δικαστήριο της Ουκρανίας μετά από αίτημα της εισαγγελίας της χώρας. Αιτία της αγωγής είναι το δάνειο που χορήγησε η ουκρανική εταιρεία στη θυγατρική της Chornomornaftogaz. Η αγωγή για την αποπληρωμή του δανείου ξεκίνησε πριν από την προσάρτηση της Κριμαίας. Οι δύο ανιχνευτές εκτιμάται ότι κοστίζουν περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια.

Η Chornomornaftogaz ασχολείται επίσης με τη διανομή και λιανική πώληση φυσικού αερίου στην Κριμαία , καθώς και με τη λειτουργία χερσαίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κριμαία.


Από το novinite.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου