Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

EIA: Οι εισηγμένες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ξόδεψαν σημαντικά λιγότερα στην εξερεύνηση το 2021

 


Οι παγκόσμιες δημόσιες εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 60% της συνολικής παραγωγής υγρών καυσίμων εκτός ΟΠΕΚ δαπάνησαν πέρυσι 244 δισεκατομμύρια δολάρια για εξερεύνηση και ανάπτυξη, μειωμένα κατά 28% σε σύγκριση με τον μέσο όρο πριν από την πανδημία, δήλωσε..

τη Δευτέρα η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας σε ανάλυση 119 ΗΠΑ και διεθνείς εισηγμένες εταιρείες.  

Αυτές οι εταιρείες πρόσθεσαν 19,2 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου σε αποδεδειγμένα αποθέματα το 2021, μετά από καθαρές αγορές και παραγωγή, ανέφερε η EIA στην ανασκόπησή της με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές εκθέσεις που υποβλήθηκαν στην SEC και ότι η Evaluate Energy έχει συγκεντρώσει. Η ΕΠΕ σημειώνει ότι τα συμπεράσματα της ανάλυσής της δεν είναι αντιπροσωπευτικά του παγκόσμιου τομέα εξερεύνησης και παραγωγής στο σύνολό της, επειδή η ανάλυση δεν περιλάμβανε ιδιωτικές εταιρείες που δεν δημοσιεύουν οικονομικές εκθέσεις.

Οι εταιρείες στην ανάλυση περιλαμβάνουν τις υπερμεγάλες εταιρείες, πολλές δημόσιες εταιρείες σχιστόλιθου των ΗΠΑ, καθώς και κινεζικές και ρωσικές εταιρείες, μεταξύ άλλων.

Τα παγκόσμια αποδεδειγμένα αποθέματα ανήλθαν συνολικά σε 293 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου στο τέλος του 2021, ποσοστό 6% υψηλότερο από ό,τι στο τέλος του 2020.

Οι 119 εταιρείες στην ανασκόπηση μείωσαν το συνδυασμένο καθαρό χρέος τους κατά 134 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και η μείωση του καθαρού χρέους αντιπροσώπευε το 26 τοις εκατό των βασικών χρήσεων μετρητών το 2021, τη μεγαλύτερη μείωση χρέους την περίοδο 2012-2021.

Η ανασκόπηση της ΕΠΕ με βάση τα δεδομένα εταιρειών της Evaluate Energy έδειξε ότι η παγκόσμια ικανότητα απόσταξης διύλισης μειώθηκε από το 2020 έως το 2021.

Η μείωση της παγκόσμιας ικανότητας διύλισης από τον COVID είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τις στενές αγορές καυσίμων και τα χαμηλά αποθέματα, τα οποία έχουν συμβάλει στην άνοδο των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ παράλληλα με τις υψηλές τιμές του αργού.

Στις ΗΠΑ, περίπου 1 εκατομμύριο bpd δυναμικότητας διυλιστηρίων έχει κλείσει οριστικά από την έναρξη της πανδημίας, καθώς τα  διυλιστήρια έχουν επιλέξει  είτε να κλείσουν εγκαταστάσεις με απώλεια χρημάτων είτε να μετατρέψουν ορισμένες από αυτές σε εγκαταστάσεις παραγωγής βιοκαυσίμων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η λειτουργική ικανότητα του διυλιστηρίου ήταν λίγο πάνω από 18 εκατομμύρια bpd το 2021,  το χαμηλότερο από το 2015 , σύμφωνα με στοιχεία ΕΠΕ. 


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου