Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Η Petroecuador ανοίγει διαγωνισμούς για εκσυγχρονισμό υπεράκτιων κοιτασμάτων και διυλιστηρίων

 



Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Εκουαδόρ Petroecuador ανακοίνωσε την Πέμπτη δύο δημοπρασίες, ελπίζοντας να προσελκύσει προσφορές ιδιωτικών εταιρειών για ένα εμβληματικό υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου και μια σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του διυλιστηρίου Esmeraldas.

Η Petroecuador αναζητά μια..

ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή και έναρξη λειτουργίας μιας μονάδας υψηλής μετατροπής για την επεξεργασία υπολειμμάτων από το διυλιστήριο, η οποία έχει δυναμικότητα 110.000 βαρελιών την ημέρα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Ελπίζει ότι το εκσυγχρονισμένο διυλιστήριο θα παράγει καύσιμα υψηλότερης ποιότητας για εγχώρια κατανάλωση, ανέφερε.

Η Petroecuador ελπίζει επίσης να βρει έναν εταίρο για να εξερευνήσει και να αναπτύξει το κοίτασμα φυσικού αερίου Amistad, στον κόλπο Guayaquil της χώρας, το οποίο παράγει σήμερα 24 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (mmcfd). Η κρατική εταιρεία σχεδίαζε τα τελευταία χρόνια να αναζητήσει συνεργάτες για την περιοχή, αλλά τελικά δεν έχουν υπογραφεί συμφωνίες.

Η Petroecuador "επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή στο κοίτασμα Amistad και να μεγιστοποιήσει τον παράγοντα ανάκτησης των καταθέσεων της στο μπλοκ", ανέφερε η εταιρεία σε προηγούμενη ανακοίνωση.

Ο διευθυντής της Petroecuador, Italo Cedeno, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τα 100 mmcfd παραγωγής φυσικού αερίου στο Amistad, κάτι που θα απαιτήσει επένδυση περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το φυσικό αέριο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή για την παραγωγή λιπασμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ουρίας, η οποία αυτή τη στιγμή εισάγεται.

Η επένδυση που απαιτείται για το έργο του διυλιστηρίου Esmeraldas εκτιμήθηκε αρχικά σε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, πρόσθεσε ο Cedeno.

Η Esmeraldas υποβλήθηκε σε μια αμφιλεγόμενη ανακαίνιση υπό την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Rafael Correa με κόστος περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Petroecuador αναμένει να λάβει επιστολές ενδιαφέροντος και για τους δύο διαγωνισμούς μεταξύ 13 Ιουνίου και 24 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η κρατική εταιρεία θα παράσχει πληροφορίες σε εταιρείες που ετοιμάζουν προσφορές.

Η Petroecuador, η οποία επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή, προχωρά επίσης με διαγωνισμούς για 100 κλειστές γεωτρήσεις και τη δέσμευση φυσικού αερίου που αυτή τη στιγμή φουντώνει.


Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου