Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η Shell προσβλέπει στο έργο $1,4-B για να επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητές της σε άλφα ολεφίνες

 




Λίγα χρόνια μετά την ολοκλήρωση μιας επέκτασης $717 MM της μονάδας παραγωγής άλφα ολεφινών στο Geismar, η Shell Chemical LP εξετάζει ένα ακόμη έργο 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τοποθεσία για να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή.

Η Shell Chemical κέρδισε την..

Τετάρτη την έγκριση από το κρατικό Συμβούλιο Εμπορίου και Βιομηχανίας για ένα διάλειμμα από το Πρόγραμμα Βιομηχανικής Φορολογικής Απαλλαγής για το έργο $1,4-B, το οποίο η εταιρεία λέει ότι θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο γραμμικής άλφα ολεφίνης «παγκόσμιας κλίμακας» στις εγκαταστάσεις Geismar. Οι γραμμικές άλφα ολεφίνες χρησιμοποιούνται για την παρασκευή απορρυπαντικών, κεριών, πλαστικών και λιπαντικών υψηλής ποιότητας.

Η επέκταση του Geismar θα είναι η έκτη φορά που η Shell Chemical θα αναπτύξει την «ιδιόκτητη τεχνολογία» της σε μια από τις εγκαταστάσεις της για την παραγωγή γραμμικών άλφα ολεφινών, σύμφωνα με την αίτηση της εταιρείας για το κίνητρο ITEP.

Η εφαρμογή ITEP της Shell Chemical λέει ότι οι εργασίες του έργου θα περιλαμβάνουν την κατασκευή αντιδραστήρων, εναλλάκτες θερμότητας και συμπιεστές, καθώς και λέβητες και τουρμπίνες για την παραγωγή ατμού και ηλεκτρικής ενέργειας. Η Shell θα κατασκευάσει επίσης δεξαμενές αποθήκευσης, μια αποθήκη 12.000 τετραγωνικών ποδιών για εξοπλισμό και υλικά και ένα κτίριο 14.000 τετραγωνικών ποδιών που θα στεγάσει μια καφετέρια και έναν χώρο συναντήσεων ασφαλείας.

Η Shell Chemical θα λάβει περίπου 17 εκατ. δολάρια από τον φόρο ακίνητης περιουσίας για το πρώτο έτος του έργου γραμμικών άλφα ολεφινών, ενώ θα πληρώσει σχεδόν 4,3 εκατ. δολάρια σε φόρους.

Η Shell αναμένει ότι η γραμμική επέκταση της άλφα ολεφίνης θα δημιουργήσει 12 μόνιμες θέσεις εργασίας με μέσο μισθό 85.000 $, καθώς και 750 θέσεις εργασίας στις κατασκευές.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου