Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Περισσότερο από την προμήθεια αργού πετρελαίου της Ευρώπης προέρχεται από τα βάθη της καρδιάς του Τέξας

 


Οι εξαγωγές αργού των ΗΠΑ στην Ευρώπη αυξήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, καθώς οι αγοραστές πέρα ​​από τον Ατλαντικό ανέβασαν τις ελαφριές ποιότητες της χώρας για να αντισταθμίσουν την αναμενόμενη απώλεια ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλίας, εμπόρους και αναλυτές.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σταθμίζει ένα εμπάργκο πετρελαίου στη..

Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, οι αμερικανοί εξαγωγείς αυξάνουν τις αποστολές ελαφρού αργού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, βοηθούμενοι από την απόφαση της Ουάσιγκτον να απελευθερώσει 180 MM βαρέλια πετρελαίου από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ, το οποίο πλημμυρίζει την εγχώρια αγορά.

Οι εξαγωγές αργού των ΗΠΑ με προορισμό την Ευρώπη πλησιάζουν το 1,5 MMbpd μέχρι στιγμής τον Απρίλιο, το υψηλότερο των δύο ετών και έναν από τους ισχυρότερους μήνες στην ιστορία, δήλωσε ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου για την Αμερική στην εταιρεία παροχής δεδομένων Kpler. Τα περισσότερα φορτία μεταφέρουν ελαφριές γλυκές ποιότητες, πρόσθεσε, με κατεύθυνση προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ιταλία.

Καθώς οι ροές έχουν αυξηθεί προς την Ευρώπη, οι ροές με προορισμό την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τον Καναδά μειώθηκαν αυτόν τον μήνα, είπε ο Smith.

Με το πετρέλαιο να ξεπερνά τα 100 δολάρια το βαρέλι, η παραγωγή αυξάνεται στη λεκάνη Permian, το κορυφαίο κοίτασμα σχιστόλιθου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών, η παραγωγή αναμένεται να φτάσει το ρεκόρ των 5,1 MMbpd τον επόμενο μήνα. Τα διυλιστήρια της αμερικανικής ακτής του Κόλπου προτιμούν να χρησιμοποιούν βαριές ξινές ποιότητες, αφήνοντας τα περισσότερα ελαφρύτερα αργά διαθέσιμα για εξαγωγές, ανέφεραν οι έμποροι.

«Με έναν αριθμό διυλιστηρίων που αποφεύγουν επί του παρόντος το ρωσικό αργό, η ζήτηση για βαρέλια αντικατάστασης ενισχύει την έκκληση για το αργό των ΗΠΑ», δήλωσε ο David Wech, επικεφαλής οικονομολόγος στην εταιρεία ανάλυσης πετρελαίου Vortexa. Το ελαφρύ αργό πετρέλαιο είναι πιο εύκολο να επεξεργαστεί από λιγότερο περίπλοκα διυλιστήρια, κάτι που συχνά τα βοηθά να αντισταθμίσουν το υψηλότερο κόστος επεξεργασίας, πρόσθεσε.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ευρώπης, παρέχοντας λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο των εισαγωγών της ηπείρου το 2020, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Eurostat του μπλοκ.


ΓΛΥΚΗ ΓΕΥΣΗ

Τουλάχιστον το 65% του αμερικανικού αργού πετρελαίου που αποστέλλεται στην Ευρώπη τον Μάρτιο προσδιορίστηκε ως WTI Midland στα στοιχεία των αμερικανικών τελωνείων για το Refinitiv Eikon, αύξηση 63% από τον ίδιο μήνα πέρυσι. Τα φορτία, τα περισσότερα από τα οποία τιμολογούνται από τον τερματικό σταθμό Magellan East Houston, μετέφεραν συνολικά περίπου βαρέλια 22 MM.

«Οι Ευρωπαίοι αναζητούν εναλλακτικές προμήθειες και οι ΗΠΑ είναι μια χρήσιμη αγορά για να φέρουν αυτές τις ελαφριές γλυκές ποιότητες σε χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης», δήλωσε μια εμπορική πηγή που γνωρίζει τις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι διαφορές τιμών που καθιστούν ορισμένες ελαφριές ποιότητες των ΗΠΑ σχετικά φθηνότερες έχουν επίσης ωθήσει τις ευκαιριακές αγορές από τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια, είπε άλλη πηγή.

Τα βρετανικά διυλιστήρια, τα οποία σχεδιάζουν να καταργήσουν σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, αγόρασαν τον περασμένο μήνα τον μεγαλύτερο όγκο αμερικανικού αργού πετρελαίου εδώ και δυόμισι χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Eikon.

Τα περισσότερα φορτία ήταν ελαφρύ πετρέλαιο των ΗΠΑ, με τουλάχιστον το ένα τέταρτο να παραδίδει αργό Midland, σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών τελωνείων.

Η Ισπανία πρόκειται να εισαγάγει ρεκόρ 7 MM βαρέλια αμερικανικού αργού τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης φορτίου, μετά από μια κορύφωση τον Μάρτιο με σχεδόν 6 MM βαρέλια που απορρίφθηκαν για τα διυλιστήρια, συμπεριλαμβανομένων των Repsol, Cepsa και BP.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου