Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Το διυλιστήριο Heydar Aliyev της SOCAR θα εκσυγχρονιστεί

 




Το διυλιστήριο πετρελαίου Heydar Aliyev της SOCAR βρίσκεται σε διαδικασία εκσυγχρονισμού και ανακατασκευής για την αύξηση της ικανότητας διύλισης, την παροχή στη χώρα καυσίμων υψηλής ποιότητας Euro-5, την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη διασφάλιση της σταθερής προμήθειας πρώτων υλών της Azerikimya και την αύξηση της εξαγωγικής ικανότητας προϊόντων πετρελαίου. Στο πλαίσιο του έργου, το διυλιστήριο εφαρμόζει πρόγραμμα επιχειρησιακής αριστείας και βιωσιμότητας...

για να καθορίσει τις επιδόσεις του για το 2022 σύμφωνα με τη συντήρηση, ενώ αναπτύσσει το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.

Ως αποτέλεσμα, από τις 4 Απριλίου 2022, το διυλιστήριο τέθηκε εκτός λειτουργίας για συντήρηση. Η γενική επισκευή του διυλιστηρίου το 2022 πραγματοποιείται μετά από μια μακρά (πάνω από ένα χρόνο) διάλειμμα και είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες εργασίες συντήρησης για την κλίμακα και την πολυπλοκότητά του. Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι από τη SOCAR και εξωτερικούς οργανισμούς θα συμμετάσχουν στις εργασίες συντήρησης.

Η SOCAR έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τον αδιάλειπτο εφοδιασμό της χώρας με σχετικά καύσιμα κίνησης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έτσι, ορισμένες εγκαταστάσεις του πρώην διυλιστηρίου πετρελαίου Azerneftyag, το οποίο αποτελεί τμήμα του διυλιστηρίου πετρελαίου Heydar Aliyev τώρα, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να παράγουν μια ορισμένη ποσότητα κηροζίνης, ντίζελ και βενζίνης.

Επιπλέον, το διυλιστήριο θα καλύψει τη ζήτηση της χώρας σε καύσιμα ντίζελ και κηροζίνη λόγω των αποθεμάτων που σχηματίζονται στο διυλιστήριο. Ο σχηματισμός των σχετικών αποθεμάτων καυσίμων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Από αυτή την άποψη, το διυλιστήριο θα είναι σε θέση να καλύψει πλήρως την εγχώρια ζήτηση κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου