Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Η Glencore πούλησε στην Marathon Petroleum 1 εκατ. βαρέλια αργό "Murban" από τα ΗΑΕ

 


Ο trader Glencore των ΗΑΕ πούλησε 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου “Murban” στην αμερικανική Marathon Petroleum σε μια σπάνια συμφωνία, δήλωσαν οι έμποροι την Πέμπτη, μεταδίδει το Reuters, καθώς περισσότερα διυλιστήρια των ΗΠΑ αναζητούν αντικαταστάσεις για το ρωσικό πετρέλαιο.

Η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο που η μεταφορά..

αργού από τη Μέση Ανατολή στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον νούμερο 2 εισαγωγέα αργού στον κόσμο, είναι οικονομικά συμφέρουσα.

Εκπρόσωπος της Marathon δήλωσε ότι η εταιρεία δεν συζητά συνήθως την προμήθεια αργού. 

Το Murban είναι μια κορυφαία κατηγορία που παράγεται στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και καταναλώνεται συνήθως στην Ασία.

Έως και 11 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου Murban εκτιμάται ότι διαπραγματεύτηκαν στην αγορά σποτ την περασμένη εβδομάδα, αφού τα ασφάλιστρα spot μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Το Murban, που βραβεύεται για την υψηλή περιεκτικότητά του σε μεσαία αποστάγματα και είναι παρόμοιο σε ποιότητα με το ρωσικό αργό Sokol και ESPO, είναι περιζήτητο από τα διυλιστήρια στην Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που αυξάνουν την παραγωγή ντίζελ και καυσίμου τζετ.

Τα περιθώρια διύλισης για αυτά τα προϊόντα εκτινάχθηκαν σε υψηλό όλων των εποχών καθώς οι δυτικές κυρώσεις έχουν διαταράξει τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, τον κορυφαίο εξαγωγέα αργού και προϊόντων στον κόσμο μαζί, ενώ τα παγκόσμια αποθέματα βρίσκονται σε χαμηλό χρόνων.


Από το energypress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου