Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Το αιθάνιο θα ξεπεράσει την ανάπτυξη σε όλες τις άλλες καταναλώσεις πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ έως το 2023

 



(EIA)—Η κατανάλωση αιθανίου αυξάνεται κάθε χρόνο από το 2010 στις ΗΠΑ και πλέον καταναλώνεται περισσότερο αιθάνιο στη χώρα από το καύσιμο αεριωθουμένων ή το προπάνιο. Η κατανάλωση αιθανίου, την οποία εκτιμά η ΕΠΕ χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο προϊόν, αυξήθηκε κατά 50.000 bpd το 2021, σύμφωνα με στοιχεία από το μηνιαίο..

περιοδικό του Μαρτίου 2022. Η EIA προβλέπει ότι έως το 2023, η κατανάλωση αιθανίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 340.000 bpd ακόμη.

Η ετήσια κατανάλωση αιθανίου στις ΗΠΑ αυξάνεται κάθε χρόνο από το 2010, επειδή η ζήτηση για αιθάνιο ως πετροχημική πρώτη ύλη έχει αυξηθεί. Το αιθάνιο χρησιμεύει κυρίως ως πετροχημική πρώτη ύλη για την παραγωγή αιθυλενίου, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών και ρητινών.

Η εγχώρια κατανάλωση αιθανίου τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί λόγω της αυξημένης ικανότητας πυρόλυσης αιθυλενίου. Αντίθετα, η κατανάλωση των περισσότερων άλλων προϊόντων πετρελαίου έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια ως αποτέλεσμα των λιγότερων ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Η κατανάλωση αιθανίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε το 2021 παρά τη χειμερινή καταιγίδα στα μέσα Φεβρουαρίου στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ, η οποία αφαίρεσε περισσότερο από το ένα τρίτο της ικανότητας πυρόλυσης αιθυλενίου των ΗΠΑ εκτός λειτουργίας. Επειδή περίπου το 90% της κατανάλωσης αιθανίου στις ΗΠΑ συγκεντρώνεται κατά μήκος της ακτής του Κόλπου, οι διακοπές της καταιγίδας μείωσαν την κατανάλωση αιθανίου κατά 655.000 bpd τον Φεβρουάριο του 2021. Παρά την πτώση αυτή, η πρόσθετη χωρητικότητα από δύο νέα κράκερ αιθυλενίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 συνέβαλε σε συνολική αύξηση στην κατανάλωση αιθανίου το 2021.




Η EIA αναμένει ότι η κατανάλωση αιθανίου στις ΗΠΑ θα είναι κατά μέσο όρο 2,1 MMbpd τόσο το 2022 όσο και το 2023, επειδή μια άλλη πυρόλυση αιθυλενίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη Μονάκα της Πενσυλβάνια, η οποία θα προσθέσει περίπου 96.000 bpd χωρητικότητας πρώτης ύλης αιθανίου και οι υπάρχουσες κροτίδες αιθυλενίου θα πρέπει να λειτουργούν με υψηλότερους ρυθμούς χρήσης.

Στις ΗΠΑ, η πυρόλυση αιθανίου έχει υψηλότερο περιθώριο κέρδους από τη διάσπαση της νάφθας για την παραγωγή αιθυλενίου, ένα βασικό συστατικό που απαιτείται για την παραγωγή πολλών ρητινών και πλαστικών. Το σχετικά χαμηλό κόστος του αιθανίου και η υψηλή απόδοση αιθυλενίου έχουν ωθήσει την ανάπτυξη της χρήσης αιθανίου ως πρώτης ύλης αιθυλενίου στις ΗΠΑ και, όλο και περισσότερο, σε όλο τον κόσμο. Αν και η πυρόλυση της νάφθας μπορεί να δώσει πολύτιμα παραπροϊόντα όπως το προπυλένιο, το βουταδιένιο, το βενζόλιο, το τολουόλιο και το ξυλόλιο, η ζήτηση για αιθυλένιο έχει ξεπεράσει τη ζήτηση για αυτά τα παραπροϊόντα πυρόλυσης νάφθας.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου