Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξάνεται για πρώτη φορά σε 10 εβδομάδες

 


Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί —αν και μέτρια— για πρώτη φορά σε δέκα εβδομάδες, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΠΕ.

Η εβδομαδιαία παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα..

11,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ, από 11,6 εκατομμύρια bpd τις προηγούμενες επτά εβδομάδες.

Οι αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου βρίσκονται στο στόχαστρο από τότε που το πετρέλαιο άρχισε να αυξάνεται -που ήταν πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία- επειδή απέτυχαν να αυξήσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου. Η βιομηχανία πετρελαίου έχει κατηγορηθεί περαιτέρω για αύξηση των τιμών, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ οδήγησε σε υψηλές τιμές στην αντλία για τους οδηγούς.

Εν τω μεταξύ, οι παραγωγοί πετρελαίου των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι οι μέτοχοι εξακολουθούν να απαιτούν δημοσιονομικό περιορισμό και το ρυθμιστικό περιβάλλον δεν είναι ευπρόσδεκτο για πρόσθετες επενδύσεις. Ακόμη και με πετρέλαιο 200 δολαρίων, δήλωσε τον περασμένο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield, οι αμερικανικές εταιρείες σχιστόλιθου δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια για να στραφούν σε ένα επιθετικό πρόγραμμα γεωτρήσεων.

Ωστόσο, ο αριθμός των αμερικανικών εξέδρων πετρελαίου Baker Hughes δείχνει ότι οι εταιρείες πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσθέσει 39 γεωτρήσεις τις τελευταίες 10 εβδομάδες. Ωστόσο, η παραγωγή αργού πετρελαίου υστερεί στις προσθήκες γεωτρήσεων.

Φυσικά, αυτά τα στοιχεία παραγωγής που παρέχει η ΜΠΕ υπολογίζονται βάσει βραχυπρόθεσμων προβλέψεων. Και δεδομένου ότι στρογγυλοποιούνται στα πλησιέστερα 100.000 βαρέλια, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόση —αν υπάρχει καθόλου— αύξηση υπάρχει.

Η EIA λέει ότι τα στοιχεία παραγωγής αργού πετρελαίου της «περιλαμβάνουν το συμπύκνωμα μίσθωσης και εκτιμάται χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό βραχυπρόθεσμων προβλέψεων για τις χαμηλότερες 48 πολιτείες και τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες εκτιμήσεις παραγωγής από την Αλάσκα…. Οι εβδομαδιαίες εκτιμήσεις παραγωγής αργού πετρελαίου στρογγυλοποιούνται στο πλησιέστερο 100.000 b/d σε επίπεδο ΗΠΑ και κατώτερο 48 κρατιδίων», σύμφωνα με τον ιστότοπο της ΕΠΕ.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου