Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η Shell Καταθέτει Έφεση κατά της Απόφασης Ολλανδικού Δικαστηρίου για Μείωση Εκπομπών Ρύπων

 



Έφεση άσκησε η Shell κατά απόφασης ολλανδικού δικαστηρίου που διέταξε τον παραγωγό πετρελαίου, φυσικού αερίου και καυσίμου να μειώσει τις εκπομπές του γρηγορότερα σε μια σημαντική νίκη για ακτιβιστές που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να επιταχυνθούν οι δράσεις για το κλίμα. Ενώ η Shell είχε θέσει ως..

στόχο να επιτύχει την καθαρή μηδενική ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050, οι ενδιάμεσοι στόχοι της βασίστηκαν στην ένταση των εκπομπών, η οποία θεωρητικά θα μπορούσε να επιτρέψει στον όμιλο να αυξήσει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων.

Στην απόφαση του περασμένου Μαΐου για την υπόθεση που ασκήθηκε από επτά ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Greenpeace και Friends of the Earth Netherlands, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Shell πρέπει να μειώσει τις εκπομπές γρηγορότερα και να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές της κατά 45% έως το 2030.

Η Shell δήλωσε την εποχή της απόφασης ότι θα ασκούσε έφεση. Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, ο Marjan van Loon, Πρόεδρος της Shell's Netherlands, είπε ότι η έφεση κατατέθηκε στις 22 Μαρτίου.

Η συντριπτική πλειονότητα των εκπομπών της Shell είναι οι λεγόμενες εκπομπές Scope 3 από τη χρήση των προϊόντων της από πελάτες, όπως όταν καίγεται βενζίνη σε ένα αυτοκίνητο ή καύσιμο τζετ σε ένα αεροπλάνο.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου