Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Το Βιετνάμ σχεδιάζει να κατασκευάσει τρίτο διυλιστήριο πετρελαίου

 



Το Βιετνάμ επιδιώκει να κατασκευάσει το τρίτο του διυλιστήριο πετρελαίου για να καλύψει τη ζήτηση της εγχώριας κατανάλωσης καθώς η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη προσφοράς και εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Λε Βαν Ταν, σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Το εργοστάσιο, το οποίο πρόκειται ..

να βρίσκεται στη νότια επαρχία Vung Tau, έχει χωρητικότητα σχεδιασμού 10 MMm 3 (3,5 MMtpy), είπε ο Thanh.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Βιετνάμ PetroVietnam εκπονεί επενδυτικές διαδικασίες, τις οποίες σκοπεύει να ολοκληρώσει μέχρι τον Οκτώβριο, είπε.

Δύο εργοστάσια διυλιστηρίων στο Βιετνάμ τέθηκαν σε λειτουργία το 2009 και το 2018, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αλλά και τα δύο καλύπτουν μόνο περίπου το 70% της εγχώριας ζήτησης.

Με αυτό το νέο εργοστάσιο, ο Thanh είπε ότι η συνολική χωρητικότητα του Βιετνάμ θα έφτανε τα 23 MMm 3 , το οποίο αναμενόταν να είναι αρκετό για οικιακή χρήση.

Σημείωσε επίσης ότι η τρέχουσα εξερεύνηση αργού πετρελαίου καλύπτει μόνο το 50% των πρώτων υλών για την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας αντιμετωπίζει έλλειμμα βενζίνης και αναγκάστηκε να αξιοποιήσει τα αποθέματα καυσίμων της καθώς το μεγαλύτερο διυλιστήριο μείωσε την παραγωγή της τον Ιανουάριο λόγω διαφωνίας μεταξύ των μετόχων σχετικά με τη χρηματοδότηση προμήθειας αργού πετρελαίου.

Το Βιετνάμ εισήγαγε 1,35 m 3 πετρελαιοειδών τους πρώτους δύο μήνες, ένα σημαντικό άλμα από μια μέση μηνιαία ποσότητα 500.000 m 3 , έδειξαν επίσημα στοιχεία.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου