Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Η Κίνα ζητά από τα κρατικά διυλιστήρια να σταματήσουν τις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ

 




Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από τα κρατικά διυλιστήρια της χώρας να εξετάσουν το ενδεχόμενο διακοπής των εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης τον επόμενο μήνα λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την προμήθεια πετρελαίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη το Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

«Αυτό γίνεται για..

να αποτραπεί μια έλλειψη, καθώς τα ανεξάρτητα διυλιστήρια βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση να μειώσουν την απόδοση ενόψει της ραγδαίας αύξησης των τιμών του αργού πετρελαίου», δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει τις συνομιλίες με τα κρατικά διυλιστήρια.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είναι πιθανόν η χώρα που θα συνεχίσει να εμπορεύεται με τη Ρωσία ανεξάρτητα από τις κυρώσεις που οι δυτικοί σύμμαχοι αποφασίσουν να επιβάλουν στο μέλλον.

Ωστόσο, η Κίνα ανησυχεί επίσης για την ενεργειακή της ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη τις εκτοξευόμενες τιμές των ενεργειακών εμπορευμάτων, των οποίων είναι σημαντικός εισαγωγέας.

Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, να ενισχύσει τα αποθέματα ενεργειακών εμπορευμάτων και να διατηρήσει σταθερές τις εισαγωγές για να διασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια εν μέσω των ανοδικών τιμών των εμπορευμάτων, δήλωσε ο κορυφαίος κινέζος οικονομικός σχεδιαστής νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Από την αρχή του τρέχοντος έτους, υπό τη συνδυασμένη επιρροή πολλαπλών παραγόντων, όπως η πανδημία Covid-19, η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων οικονομιών και ιδιαίτερα η κλιμάκωση των γεωπολιτικών συγκρούσεων, η διεθνής κατάσταση των τιμών των εμπορευμάτων έχει γίνει πιο σοβαρή, πολύπλοκη. και αβέβαιο», δήλωσε ο Lian Weiliang, αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τη South China Morning Post .

Η ανοδική πίεση των τιμών στην ενέργεια και τα γεωργικά εμπορεύματα «θέτει μια νέα πρόκληση για τη διασφάλιση της εγχώριας προσφοράς και της σταθερότητας των τιμών», είπε ο Λιάν.

Το όργανο σχεδιασμού NDRC δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η χώρα θα αυξήσει την παραγωγή και τα αποθέματα άνθρακα, θα αναπτύξει "μεγάλα έργα αποθεμάτων πετρελαίου" και θα αυξήσει επίσης τα αποθέματα πετρελαίου, σύμφωνα με το  Reuters .

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα δήλωσε ότι θα βοηθήσει τη λειτουργία των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της με καύση άνθρακα  σε πλήρη δυναμικότητα  σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια, παρά τους κλιματικούς στόχους του μεγαλύτερου ρυπαίνων στον κόσμο. 


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου