Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Εξετάζεται φόρος για τα εφάπαξ των επαγγελματικών Ταμείων

 



Τη φορολογήση των εφάπαξ των επαγγελματικών ταμείων προανήγγειλε ουσιαστικά χθες ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση παρουσίασης μελέτης του ΙΟΒΕ για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ).

Όπως ανέφερε..

χαρακτηριστικά, ο κ. Τσακλόγλου "η ανάπτυξη ενός τόσο σημαντικού θεσμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηρίζεται σε εφήμερα φορολογικά κίνητρα αλλά σε αρχές, κανόνες, πραγματικές ανάγκες, δεσμούς εμπιστοσύνης και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.  Σε όλο τον κόσμο ο κανόνας είναι ότι τα Επαγγελματικά Ταμεία προσφέρουν κυρίως συμπληρωματικό μηνιαίο εισόδημα – δηλαδή, σύνταξη.  Στην Ελλάδα, ο σχεδόν καθολικός κανόνας είναι η παροχή αποκλειστικά εφάπαξ.  Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει”.

Κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Capital.gr πως το εφάπαξ των επαγγελματικών ταμείων είναι αφορολόγητο, αν και αποτελεί εισόδημα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως, αντίθετα το εφάπαξ το οποίο δίδουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία φορολογούνται. Συνεπώς θα πρέπει να εξετασθεί φόρος και στα εφάπαξ των επαγγελματικών ταμείων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τους επόμενους μήνες θα ανοίξει σχετική συζήτηση.


Από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου