Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η United Airlines επενδύει εκατομμύρια στο προτεινόμενο διυλιστήριο βιοκαυσίμων στο Όρεγκον

 



Η United Airlines θα προσθέσει 37,5 εκατ. δολάρια σε ένα προτεινόμενο διυλιστήριο βιοκαυσίμων στο βορειοδυτικό Όρεγκον, σύμφωνα με έκθεση της OPB 

Τα κεφάλαια θα ωφελήσουν την εταιρεία του Τέξας  NEXT Renewables, η οποία θέλει να κατασκευάσει μια εγκατάσταση για να..

προωθήσει έως και 50.000 bpd SAF και ανανεώσιμο ντίζελ "με ανακυκλωμένα οργανικά υλικά όπως αναλωμένο φυτικό έλαιο. Θα ήταν το μεγαλύτερο διυλιστήριο βιοκαυσίμων στη Δυτική Ακτή. " αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η OPB ανέφερε ότι:

«Το διοικητικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι ο τύπος της σιδηροδρομικής εγκατάστασης NEXT που ήλπιζε να κατασκευαστεί, με περίπου 25.000 πόδια τροχιάς για τη μεταφορά και την αποθήκευση εξευγενισμένων καυσίμων και πρώτων υλών, δεν επιτρεπόταν σε ένα τμήμα της γης που είχε ζωνοποιηθεί για γεωργική χρήση.

Ο εκπρόσωπος της NEXTRenewables, Michael Hinrichs, δήλωσε σε email ότι οι αποφάσεις δεν θα καθυστερήσουν το έργο. Αλλά θα μπορούσαν να περιπλέξουν τα σχέδιά της για ανάπτυξη σιδηροδρομικής πρόσβασης. Η εταιρεία έχει ήδη άδειες για την κατασκευή του διυλιστηρίου μείον το σιδηροδρομικό σταθμό και άδεια ποιότητας αέρα από την DEQ. Η NEXT αναζητά εναλλακτικές λύσεις για σιδηροδρομική πρόσβαση στην εγκατάσταση.

Ο Hinrichs είπε ότι η εταιρεία ήταν ενθουσιασμένη που έλαβε την υποστήριξη της United.

«Βλέπουν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της μονάδας παραγωγής καθαρών καυσίμων στο Port Westward και πώς μπορεί να βοηθήσει στη μετάβαση της αεροπορικής βιομηχανίας προς καθαρότερα καύσιμα και καθαρότερους ουρανούς», είπε ο Hinrichs.

Τα βιοκαύσιμα όπως το ανανεώσιμο ντίζελ και τα βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών ορίζονται από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ως  χημικά πανομοιότυπα με τα αντίστοιχα ορυκτά καύσιμα,  αλλά είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά όπως καλαμπόκι ή μαγειρικό λάδι. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλα για υπάρχοντα μηχανήματα, αλλά μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η United Airlines ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «θα μπορούσε να επενδύσει έως και 37,5 εκατ. δολάρια στο NEXT, εφόσον η εταιρεία εκπληρώσει ορισμένους στόχους ορόσημο». Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Σικάγο δεν διευκρίνισε ποιοι θα ήταν αυτοί οι στόχοι».


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου