Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Το βουλγαρικό διυλιστήριο της LUKOIL μπορεί να κλείσει εάν δεν μπορεί να εξάγει

 



Το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της Βουλγαρίας LUKOIL Neftochim Burgas ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει εάν η κυβέρνηση δεν ακολουθήσει τα σχέδια να επιτρέψει στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία επιχείρηση να συνεχίσει τις εξαγωγές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ilshat Sharafutdinov είπε τη Δευτέρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε..

την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού πετρελαίου ως μέρος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία. Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ τον επόμενο μήνα, αλλά η Βουλγαρία έχει λάβει εξαίρεση και επιτρέπεται να εισάγει ρωσικό αργό μέχρι το τέλος του 2024.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να επιτρέψει στο διυλιστήριο LUKOIL Neftochim να συνεχίσει να εισάγει ρωσικό αργό μόλις τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση και επίσης να του δώσει άδεια να εξάγει την παραγωγή του. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να περιορίσει τις πωλήσεις καυσίμων του διυλιστηρίου μόνο στη βουλγαρική αγορά.

Ο Sharafutdinov είπε ότι το διυλιστήριο είναι πιθανό να επεξεργαστεί περίπου 7,1 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου φέτος. Είπε ότι το διυλιστήριο εξάγει περίπου το 50% των τελικών προϊόντων του.


Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου