Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο της bp δεν θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση εκτός εάν ικανοποιηθούν οι μισθολογικές απαιτήσεις




Οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο της bp στο Ρότερνταμ, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι εκτός σύνδεσης, δεν θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση των εργασιών εκτός εάν ικανοποιηθούν τα μισθολογικά τους αιτήματα, δήλωσαν ηγέτες των συνδικάτων τη Δευτέρα.

Η εταιρεία δήλωσε το Σάββατο ότι αναμένει ..

να επαναλειτουργήσει το διυλιστήριο «νωρίς» αυτή την εβδομάδα μετά από ένα απροσδιόριστο τεχνικό πρόβλημα.

Ο ηγέτης του συνδικάτου Jaap Bosma του συνδικάτου CNV εντόπισε το πρόβλημα που επηρέασε το διυλιστήριο ως απώλεια ατμού.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά δεν θα βοηθήσουν στην επανέναρξη των εργασιών διύλισης εκτός εάν δεν εκπληρωθεί νέο τελεσίγραφο το μεσημέρι της Τετάρτης.  

«Θα βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων έως ότου οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για επανεκκίνηση, και μετά θα σταματήσουμε, αυτή είναι η πρόθεσή μας», είπε.

Η BP δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο ξεκίνησαν μια δράση «work to rule» το μεσημέρι της 14ης Νοεμβρίου μετά την αποτυχία να συμφωνήσουν σε μια νέα σύμβαση που ήταν υπό διαπραγμάτευση από τον Απρίλιο.

Οι εργαζόμενοι αναζητούν ένα πακέτο αποδοχών που αντιπροσωπεύει αύξηση 9,5%, αναφέροντας τα τρέχοντα ποσοστά πληθωρισμού στην Ολλανδία πάνω από 14%, ενώ η διοίκηση έχει προσφέρει ένα πακέτο που περιλαμβάνει αύξηση 5% και εφάπαξ μπόνους 4.000 ευρώ (4.092,80 $).

 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου