Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Η Βενεζουέλα υπογράφει συμφωνία με τον πετρελαϊκό κολοσσό Chevron μετά την ελάφρυνση των κυρώσεων

 





Στη Βενεζουέλα, ανακοινώθηκε ότι υπεγράφη σύμβαση με τον πετρελαϊκό κολοσσό Chevron για την εξόρυξη πετρελαίου της Βενεζουέλας μετά την απόφαση για χαλάρωση των..

αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας Ταρέκ Ελ Αϊσάμι δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι με τη Chevron είχε μια «επιτυχημένη συνάντηση εργασίας» και τον Πρόεδρο της εταιρείας στη Βενεζουέλα Χαβιέρ Λα Ρόσα και σημείωσε ότι η εταιρεία θα γιορτάσει την 100ή επέτειο της στη χώρα το 2023.

«Τις επόμενες ώρες, όπως κάνουμε πάντα, θα υπογράψουμε συμβάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης μικτών εταιρειών και της παραγωγής πετρελαίου με τους όρους που προβλέπονται στο Σύνταγμα και σε άλλους νόμους της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Αϊσάμι.

Υπενθυμίζοντας ότι η χώρα παρήγαγε 717 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως τον Οκτώβριο, ο ΑΪσάμι εξήγησε ότι αυτό είναι πολύ κάτω από τους στόχους τους ως κυβέρνηση και ότι θέλουν να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια βαρέλια παραγωγής πετρελαίου ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους μετά τη συμφωνία.

Στην ανακοίνωση που έκαναν οι ΗΠΑ στις 27 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι ελήφθη η απόφαση να χαλαρώσουν οι πετρελαϊκές κυρώσεις για την υποστήριξη της συμφωνίας των μερών στη Βενεζουέλα.

Αναφέρθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έδωσε περιορισμένη άδεια στον πετρελαϊκό κολοσσό Chevron να εξορύξει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα για να στηρίξει τη συμφωνία.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το θέμα χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του, σημείωσε ότι η χαλάρωση των κυρώσεων δεν συνδέεται με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή ενέργειας μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και δεν αναμένεται να επηρεάσει τις παγκόσμιες τιμές ενέργειας.


Από το ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου