Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Οι απολύσεις της bp στο διυλιστήριο του Οχάιο μετά από πυρκαγιά υποδηλώνουν παρατεταμένο κλείσιμο



Η bp απέλυσε τους περισσότερους εργολάβους στο διυλιστήριο  περίπου 160.000 βαρελιών ημερησίως στο Τολέδο του Οχάιο που κατέχει με την Cenovus Energy Inc, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, υποδεικνύοντας ότι το εργοστάσιο θα αντιμετωπίσει παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας μετά..

την περασμένη εβδομάδα από την έκρηξη και την πυρκαγιά.

Η έκρηξη σκότωσε δύο μέλη της United Steelworkers, που ταυτοποιήθηκαν ως αδέρφια Max και Ben Morrissey.

 Το διυλιστήριο  ηλικίας άνω των 100 ετών ήταν εκτός σύνδεσης από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας μετά την έκρηξη και ενδέχεται να κλείσει για αρκετούς μήνες.

Τουλάχιστον μία συμβαλλόμενη εταιρεία βρίσκεται επί τόπου για την εκτίμηση της ζημιάς. Το Συμβούλιο Χημικής Ασφάλειας των ΗΠΑ διερευνά επίσης το περιστατικό, το οποίο είπε ότι προκάλεσε επιπλέον έκλυση διοξειδίου του θείου και υδρόθειου και σημαντικές υλικές ζημιές.

Η Cenovus παρέπεμψε το σχόλιο στην BP, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η διακοπή προκάλεσε τις διαφορές μετρητών της βενζίνης στο Σικάγο να φτάσουν σε νέα υψηλά την Τετάρτη.

Η βενζίνη CBOB του Σικάγο κέρδισε 7,75 σεντς, διαπραγματεύοντας 80 σεντς ανά γαλόνι πάνω από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ανέφεραν οι έμποροι, περισσότερο από 700% υψηλότερες από τις τιμές πριν από ένα χρόνο.

Η επίσημη αιτία της έκρηξης δεν έχει αναφερθεί. Η διαρροή αναθυμιάσεων από μια μονάδα αργού μπορεί να προκάλεσε την ανάφλεξη σε άλλη μονάδα στις εγκαταστάσεις, είπε μια πηγή στο Reuters. Πολλές μονάδες τυλίχτηκαν στις φλόγες, είπε η πηγή.

Οι εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν μια διαδικασία συντήρησης στις εγκαταστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες και το εργοστάσιο είχε ξαναρχίσει τη λειτουργία του.

Τον Αύγουστο, η Cenovus είπε ότι θα αγόραζε το υπόλοιπο 50% των μετοχών που δεν κατέχει ήδη στο  διυλιστήριο BP-Husky Toledo . Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του 2022.

Το 2008, η Husky Energy Inc σχημάτισε μια κοινοπραξία με την BP εξαγοράζοντας το 50% των μετοχών στο  διυλιστήριο του Τολέδο . Στη συνέχεια, το μερίδιο μεταφέρθηκε στην Cenovus που εδρεύει στο Κάλγκαρι όταν συνδυάστηκε με τον Husky το 2021.

 Reuters


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου