Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Η Neste ξεκινά μελέτη για τη μετάβαση του διυλιστηρίου της Porvoo σε μια ανανεώσιμη και κυκλική τοποθεσία, τερματίζοντας τη διύλιση αργού πετρελαίου στα μέσα της δεκαετίας του 2030



Βασιζόμενη στην ικανότητά της για προληπτικό μετασχηματισμό, η Neste ξεκινά μια στρατηγική μελέτη για τη μετάβαση του διυλιστηρίου της στο Porvoo της Φινλανδίας σε διύλιση μη αργού πετρελαίου και σε μια παγκοσμίως κορυφαία τοποθεσία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και..

κυκλικών λύσεων.

Μέσω της συνεπεξεργασίας και της μετασκευής των μονάδων και επωφελούμενοι από τη διαθέσιμη διύλισηπεριουσιακά στοιχεία, εμπειρία και τεχνογνωσία, η Neste στοχεύει να αυξήσει σημαντικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την κυκλική παραγωγή της στο Porvoo μακροπρόθεσμα. Ο υπό μελέτη μετασχηματισμός θα ξεκινήσει με τη συνεπεξεργασία τόσο των ανανεώσιμων πηγών όσο και των κυκλικών πρώτων υλών και θα μπορούσε να συνεχιστεί με μετασκευές υφιστάμενων μονάδων σε μεταγενέστερο στάδιο, με μακροπρόθεσμη δυνατότητα δυναμικότητας 2 έως 4 εκατομμυρίων τόνων ετησίως. Ο στοχευμένος μετασχηματισμός θα οδηγήσει σε διακοπή της διύλισης αργού πετρελαίου στο Porvoo στα μέσα της δεκαετίας του 2030. Η Neste θα συνεχίσει επίσης να μελετά ενεργά τις ευκαιρίες πράσινου υδρογόνου στο διυλιστήριο Porvoo. Αυτές οι εξελίξεις θα συμβάλουν σημαντικά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Neste για το κλίμα και θα καταστήσουν τη Neste παγκόσμιο πρωτοπόρο στον μετασχηματισμό της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων.

«Η στρατηγική ανάπτυξης της Neste επικεντρώνεται σε ανανεώσιμες και κυκλικές λύσεις. Συνεχίζουμε να θέτουμε το επίπεδο των φιλοδοξιών μας σε υψηλά επίπεδα, ξεκινώντας αυτή τη μελέτη για τη μακροπρόθεσμη πορεία μετασχηματισμού του διυλιστηρίου μας Porvoo και στοχεύοντας στην τελική αντικατάσταση του αργού πετρελαίου με εναλλακτικές πρώτες ύλες. Η τοποθεσία του Porvoo παρέχει μια ευέλικτη και μεγάλης κλίμακας βάση που μπορεί να εξελιχθεί σε μια σημαντική τοποθεσία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις κυκλικές επιχειρήσεις μας», λέει ο Matti Lehmus, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Neste.

Ο μετασχηματισμός αυτής της κλίμακας θα δημιουργήσει την ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις την επόμενη δεκαετία. Θα ληφθούν χωριστές επενδυτικές αποφάσεις καθώς προχωρά ο σχεδιασμός. Δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα του σχεδίου είναι περισσότερο από μια δεκαετία, θα βασιστεί στην αρθρωτή και ευελιξία και θα μπορούσε να προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τις διακυμάνσεις του ρυθμού αλλαγής τόσο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο και στις κυκλικές επιχειρήσεις καθώς και στην παραδοσιακή διύλιση . Ανεξάρτητα από τη σχεδιαζόμενη μετάβαση, η Neste θα συνεχίσει να παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση σε προϊόντα ορυκτών καυσίμων.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου