Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Πυρκαγιά που προκλήθηκε από καταιγίδα κεραυνών πλήττει το διυλιστήριο του Πουέρτο λα Κρουζ της Βενεζουέλας

 


Πυρκαγιά που προκλήθηκε από καταιγίδα κεραυνών ξέσπασε στο  διυλιστήριο  Πουέρτο λα Κρουζ της Βενεζουέλας τη Δευτέρα, αφήνοντας ένα ψηλό νέφος μαύρου καπνού, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και πηγές.

Το συμβάν είναι η πιο..

πρόσφατη διακοπή που έπληξε τις εγκαταστάσεις της κρατικής PDVSA, μετά από μια άλλη πυρκαγιά το Σαββατοκύριακο που έπληξε έναν τερματικό σταθμό καυσίμων και ένα βυτιοφόρο.

Το περιστατικό δεν άφησε τραυματισμούς, αλλά οι φλόγες δεν είχαν σβήσει και οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από την εγκατάσταση, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου Tareck El Aissami.

"Οι δεξαμενές και τα εργοστάσια του  διυλιστηρίου δεν επηρεάστηκαν. Όμως είναι μια σημαντική πυρκαγιά μέσα στο  διυλιστήριο ", είπε στην κρατική τηλεόραση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διαχείρισης Κινδύνων και Πολιτικής Προστασίας της Βενεζουέλας Κάρλος Πέρεθ δήλωσε νωρίτερα στο Twitter ότι οι πυροσβέστες και άλλα πληρώματα της PDVSA ήταν επί τόπου για να σβήσουν τις φλόγες, οι οποίες ξεκίνησαν από ένα υπόλειμμα στο  διυλιστήριο .

"Ένα υπόλειμμα στην περιοχή των βιομηχανικών υπηρεσιών έπιασε φωτιά γύρω στις 2 μ.


Reuters

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου