Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Η Lukoil ονομάζει νέο επικεφαλής για το ιταλικό διυλιστήριο εν μέσω συζητήσεων για την πώληση

 




Η Lukoil διόρισε νέο κορυφαίο διευθυντή στο  διυλιστήριό  της στη Σικελία εν μέσω προσπαθειών της ιταλικής κυβέρνησης να βρει αγοραστή για το εργοστάσιο και να το προστατεύσει από κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ο ρωσικός όμιλος επέλεξε..

τον Eugene Maniakhine ως γενικό διευθυντή στο εργοστάσιό του ISAB στην πόλη Priolo της Σικελίας, ανέφερε η ιταλική μονάδα της Lukoil σε δήλωση την Πέμπτη.

Ο νέος Γενικός Διευθυντής, ο οποίος είχε στο παρελθόν σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στη Lukoil στην Ελβετία και την Ολλανδία, παρουσιάστηκε στο προσωπικό την Τρίτη.

Σύμφωνα με βιομηχανική πηγή, το αμερικανικό private equity fund Crossbridge Energy Partners ενδιαφέρεται να αγοράσει το  διυλιστήριο  και επανεξετάζει τις δραστηριότητες του εργοστασίου.

Η Crossbridge και η Lukoil αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Μια πώληση σε μη Ρώσο επενδυτή θα απέτρεπε τον κίνδυνο διακοπής της ISAB, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ιταλικής ικανότητας διύλισης και απασχολεί άμεσα περίπου 1.000 εργαζομένους σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ιταλίας.

Τα συνδικάτα και οι τοπικές διοικήσεις ζητούν από την κυβέρνηση να παρέμβει μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμπάργκο στο θαλάσσιο ρωσικό πετρέλαιο που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας δήλωσε πρόσφατα ότι η Ρώμη ευνοεί την πώληση του ISAB σε έναν διεθνή αγοραστή ως εναλλακτική λύση στην εθνικοποίηση.


 Reuters


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου