Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ εκτινάσσονται κατά σχεδόν 9 MM βαρέλια

 




(Reuters) - Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 9 MM βαρέλια την περασμένη εβδομάδα λόγω του συνδυασμού των αυξημένων εισαγωγών και των συνεχιζόμενων αποδεσμεύσεων από τα κρατικά αποθέματα έκτακτης ανάγκης, ανέφερε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν..

κατά 8,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 2 Σεπτεμβρίου στα 427,2 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 250.000 βαρελιών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν περίπου 6,8 MM bpd την πιο πρόσφατη εβδομάδα, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν και η απελευθέρωση άλλων 7,5 MM βαρελιών από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ ενίσχυσε επίσης τα εμπορικά αποθέματα.

Οι εκδόσεις, οι οποίες έχουν συρρικνώσει το SPR στο χαμηλότερο επίπεδο των σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, πρόκειται να τελειώσουν τον Οκτώβριο και η αύξηση της παραγωγής μπορεί να μην είναι αρκετή για να αποτρέψει τη συρρίκνωση των ισορροπιών. Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ έχει σταθεροποιηθεί στα 12,1 MMbpd.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου  μειώθηκαν κατά 309.000 bpd την περασμένη εβδομάδα και τα ποσοστά χρησιμοποίησης μειώθηκαν κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 90,9% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας, σε μεγάλο βαθμό λόγω της απότομης πτώσης στη διύλιση Midwest .

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 333.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 214,8 MM βαρέλια. Η συνολική προσφορά βενζίνης, ένας δείκτης της ζήτησης, ήταν 8,8 εκατομμύρια bpd τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, μειωμένος κατά 8% σε σχέση με την περσινή περίοδο.

"Αυτή η κατασκευή αργού δείχνει πώς μαλακώνει η αγορά. Η χρήση του  διυλιστηρίου  έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς μειώνουμε κατά 900.000 bpd ετησίως για τη ζήτηση βενζίνης", δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στο New. York.

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 95.000 βαρέλια. Τα διυλιστήρια προσπαθούν να ξαναφτιάξουν αποθέματα αποστάγματος εν αναμονή της χειμερινής ζήτησης, ενώ παράλληλα ικανοποιούν τις αγορές από ξένους αγοραστές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,36 MMbpd, σύμφωνα με την EIA.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου